Georgieva: Sürekli enflasyondan bahsetmek için erken

Georgieva: Sürekli enflasyondan bahsetmek için erken

IMF Başkanı Georgieva, "Dünyanın sürekli enflasyonla karşı karşıya olup olmadığını söylemek için çok erken" dedi.

A+A-

IMF Başkanı Georgieva: Dünyanın sürekli enflasyonla karşı karşıya olup olmadığını söylemek için çok erken

Uluslararası Para Fonu başkanı Kristalina Georgieva, dünyanın sürekli bir enflasyon dönemiyle karşı karşıya olup olmadığını söylemek için "çok erken" olduğunu söyledi, ancak ekonomileri gelecekteki şoklara karşı daha dayanıklı hale getirememenin büyük sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Georgieva, küresel politika belirleyicilerinin, COVID-19 destek fonlarının geniş çapta geri çekilmesinin ve artan faiz oranlarının toparlanmayı baltalamamasını sağlamak için 2022'de maliye ve para politikalarını dikkatli bir şekilde ayarlamaları gerektiğini söyledi.

IMF geçen hafta ABD, Çin ve küresel ekonomi için ekonomik tahminlerini düşürdü ve pandemi, enflasyon, arz kesintileri ve ABD parasal sıkılaştırmasına ilişkin belirsizliğin daha fazla risk oluşturduğunu bildirdi.

Maliye bakanları ve merkez bankacılarının eylemlerini koordine edip senkronize ettiği 2020'deki pandeminin ilk yılından farklı olarak, koşulların şu anda dünya çapında geniş çapta değiştiği ve bunun yanıtlarda daha fazla özgüllük gerektirdiği belirtildi.

İlgili Haberler