Goldman Sachs Çinli bankaların notunu kırdı büyük tepki çekti

Goldman Sachs Çinli bankaların notunu kırdı büyük tepki çekti

Goldman Sachs'ın bazı büyük Çinli kredi kuruluşlarının notunu "Sat" seviyesine indirdi, yerel gazete Securities Times bu kararın "kötümser varsayımlara" dayandığını iddia etti.

A+A-

Devlet destekli Securities Times'ın Cuma günkü başyazısında, Goldman Sachs'ın bazı büyük Çinli kredi kuruluşlarının notunu "Sat" seviyesine indirmesinin "kötümser varsayımlara" dayandığı belirtilirken, bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin sarsıntılı bir ekonominin ortasında derinleştiği ifade edildi.

Gazete, "Kötümser varsayımlara dayanarak Çin bankalarının temelleri üzerinde düşüş eğilimi gösterilmesi tavsiye edilmez ve büyük ölçüde yanlış bir yorumlama söz konusudur" dedi.

Goldman Çarşamba günü yayınladığı bir raporda Agricultural Bank of China'yı (AgBank) "Nötr "den "Sat "a düşürürken, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ve Industrial Bank'ı "Al "dan "Sat "a indirdiğini açıkladı.

Raporun açıklanmasının ardından Hong Kong'da işlem gören Çin banka hisseleri değer kaybetti.

Goldman raporunda, yatırımcıların Çin bankalarının yerel yönetim borçlarına maruz kalmasından, bu borçlardan kaynaklanan kazanç risklerinden ve bireysel bankalar arasındaki farklı servetlerden endişe duyduklarını söyledi.

Securities Times, Çinli politika yapıcıların altyapı yatırımlarını artırma çabalarını hızlandırdığını ve gizli yerel yönetim borçlarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Bu haber toplam 607 defa okunmuştur
İlgili Haberler