Goldman Sachs: Piyasalar ABD enflasyonunun düşüş hızı konusunda fazla iyimser

Goldman Sachs: Piyasalar ABD enflasyonunun düşüş hızı konusunda fazla iyimser

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın stratejistleri, Fed'in faiz kararı sonrası ABD enflasyonuyla ilgili çarpıcı bir yorum yaptı, piyasaların ABD enflasyonunun düşüş hızı konusunda fazla iyimser olduğuna dikkat çekti.

A+A-

Goldman Sachs stratejistlerinin Cumartesi günü Bloomberg'de yayınlanan bir raporda aktardıkları bir nota göre, ABD'de enflasyon piyasaların şu anda fiyatladığı kadar hızlı düşmeyecek. Goldman stratejistleri Cuma günkü notlarında, "Enflasyonda ileriye dönük daha fazla düşüş beklememize rağmen, piyasalar soğumanın hızı konusunda bizden çok daha iyimser görünüyor" diye yazdı.

Bloomberg'in haberine göre stratejistler, piyasaların sağlık hizmetleri gibi sektörlerdeki "gecikmeli enflasyon" potansiyelini göz ardı ettiğini yazdı. Stratejistler, yatırımcıların ABD ekonomik büyümesindeki keskin bir yavaşlamanın fiyat baskılarında daha hızlı bir gevşemeye yol açacağını varsayıyor olabileceğini kaydetti. Ancak Bloomberg raporuna göre stratejistler, bu faktörlerin enflasyonu düşürme şansını sınırlı görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Çarşamba günü faiz oranlarını değiştirmedi ancak yeni projeksiyonlarda enflasyondaki düşüşün yavaşlaması nedeniyle borçlanma maliyetlerinin hala artması gerekebileceğinin sinyalini verdi.

İlgili Haberler