Goldman Sachs'tan hisse senetleri için uyarı

Goldman Sachs'tan hisse senetleri için uyarı

Goldman stratejistleri jeopolitiğin hisse senedi piyasası için risk oluşturduğu uyarısında bulundu

A+A-

Goldman stratejistleri jeopolitiğin hisse senedi piyasası için risk oluşturduğu uyarısında bulundu

Goldman Sachs Group'a göre, jeopolitik belirsizliğin daha da tırmanması halinde hisse senedi piyasasındaki olası bir yükseliş risk altında.

Yatırım bankasının görünümünde, İsrail-Hamas çatışmasının uzamasının petrol arzını vurma ve riskli varlıklara yönelik iştahı azaltma tehdidi oluşturduğu öngörüsü yer alıyor. Aynı zamanda, yatırımcılar para politikasının izleyeceği yol ve yükselen tahvil getirileri konusunda endişeli olmaya devam ediyor.

Goldman Sachs analistlerinin yazdığı bir notta, yenilenen jeopolitik risklerin faizler üzerinde "bir miktar rahatlama" getirebileceğini ve daha güvercin merkez bankası politikaları olasılığını artırabileceğini belirtirken, "uzun süreli bir jeopolitik belirsizlik dönemi, hala enflasyonist bir makro ortamla birleştiğinde, muhtemelen sonunda büyüme endişelerini tetikleyecektir" denildi.

Bu çerçevede, stratejistler yılsonuna doğru yaşanacak herhangi bir rahatlama rallisinin kısa ömürlü olmasını bekliyor. Ancak şu ana kadar piyasalar oldukça sakin kaldı ve S&P 500 endeksi çatışmanın başlamasından bu yana yükseldi. Beklenen ABD volatilitesini gösteren VIX Endeksi, son beş yıldaki en uzun süre olan 100 günden fazla bir süredir 20 puan seviyesinin altında işlem görmeye devam ediyor.

Goldman stratejistleri jeopolitiğin piyasalar için bir tehdit olabileceği uyarısında yalnız değil. JPMorgan Chase & Co. stratejisti Marko Kolanovic bu hafta, Orta Doğu'daki çatışmalarla alevlenen jeopolitik gerginliklerin risk varlıkları ve ekonomik faaliyetler için bir başka ters rüzgar olması nedeniyle yatırımcıların güvenlik arayışına girmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler