Google arama yapan herkese koşulsuz para ödemesi yapacak, başvurular başladı

Google arama yapan herkese koşulsuz para ödemesi yapacak, başvurular başladı

Ekim 2006 ile Eylül 2013 tarihleri arasında Google'ın arama motorunu kullandıysanız, küçük bir ödeme almaya hak kazanabilirsiniz.

A+A-

borsatek.com - Ekim 2006 ile Eylül 2013 tarihleri arasında Google'ın arama motorunu kullandıysanız, küçük bir ödeme almaya hak kazanabilirsiniz. Teknoloji devine karşı açılan bir toplu davanın parçası olarak 23 milyon dolarlık bir uzlaşmadan kişi başına 7.70 dolara kadar yapılan ödemelerden payınızı alabilirsiniz

Söz konusu dönemler arasında Google arama motoru kullanan herkesin bir talepte bulunarak hakkını almak veya uzlaşmaya itiraz etmek için 31 Temmuz'a kadar vakti var.

Anlaşma, yaklaşık on yıl önce Google aleyhine açılan ve şirketi "kullanıcılarının arama sorgularını ve geçmişlerini depolamak ve kasıtlı, sistematik ve tekrar tekrar 'Yönlendiren Başlıklar' aracılığıyla üçüncü taraflara ifşa etmekle" suçlayan bir toplu davadan kaynaklanıyor. Google bu yöntemi, dünya çapında milyonlarca kullanıcının tarafından yapılan milyarlarca aramada kullandı.

Ödeme Almak İçin Uygun muyum?

Google Arama'yı 25 Ekim 2006 ile 30 Eylül 2013 tarihleri arasında herhangi bir zamanda kullandıysanız ödeme almaya hak kazanabilirsiniz.

Ödeme ne kadar?

Tahmini ödeme 7.70 $ olmakla birlikte, bu tutar geçerli bir talepte bulunan kişi sayısına bağlı olarak değişebilir.

Nasıl Talepte Bulunabilirim?

Hak talebinde bulunmak için https://www.refererheadersettlement.com/ adresine gidin ve sağ bölümdeki "Submit Claim" seçeneğine tıklayın. Başvuru sahiplerinin tam adlarını, açık adreslerini ve e-posta adreslerini göndermeleri gerekmektedir.

Bu sitede, bir talepte bulunmak için önemli tarihleri ve son başvuru tarihlerini özetleyen ek belgeler bulabilirsiniz. Yasal haklarınız arasında, Google'a karşı başka bir davanın parçası olmak istiyorsanız kendinizi uzlaşmanın dışında tutma seçeneğiniz de var. Veya yeni dava açacağınızı belirterek uzlaşmaya tamamen itiraz edebilirsiniz.

Ne Zaman Başvuru Yapabilirim?

Tazminat talebinde bulunmak için başvurular şu anda açık ve 31 Temmuz'a kadar yapılabilir. Bu son tarihten sonra hiçbir talepte bulunulamaz. Kendinizi taleplerin dışında tutmak veya uzlaşmaya itiraz etmek için son tarih de 31 Temmuz olarak belirlenmiştir.

Ödemeyi Ne Zaman Alacağım?

Şu an itibariyle ödemelerin ne zaman dağıtılacağı belli değil. Mahkeme, 12 Ekim'de yapılacak bir duruşmada uzlaşmanın onaylanıp onaylanmayacağına karar verecek. Mahkeme uzlaşmayı onaylasa bile, talep bildirimine göre temyiz başvuruları ödeme sürecini yavaşlatabilir.

İlgili Haberler