Google varsayılan arama motoru olmak için 26 milyar dolar harcadı

Google varsayılan arama motoru olmak için 26 milyar dolar harcadı

Teknoloji devi Google 2021'de varsayılan arama motoru olmak için 26 milyar dolar ödedi.

A+A-

Bloomberg News'in Cuma günü bildirdiğine göre, Alphabet'in Google'ı, arama motorunun web tarayıcılarında ve cep telefonlarında varsayılan olmasını sağlamak için 2021 yılında diğer şirketlere 26,3 milyar dolar ödedi, üst düzey bir şirket yöneticisi Adalet Bakanlığı'nın antitröst davası sırasında ifade verdi.

Rapora göre, hem arama hem de reklamcılıktan sorumlu üst düzey yönetici Prabhakar Raghavan'a göre, Google'ın varsayılan statü için yaptığı ödeme miktarı 2014'ten bu yana üç kattan fazla arttı.

Bloomberg raporunda Raghavan, Google'ın arama reklamcılığından elde ettiği gelirin 2021'de 146,4 milyar dolar olduğunu, varsayılan ayar için yapılan ödemelerin ise en büyük maliyeti oluşturduğunu söyledi.

Şirket, gelir paylaşımı anlaşmalarının yasal olduğunu ve arama ve reklam işlerini rekabetçi tutmak için yatırım yaptığını savundu. Ayrıca, insanların varsayılanlardan memnun olmamaları halinde başka bir arama sağlayıcısına geçebileceklerini ve geçtiklerini de savundu.

Google, rakamların açıklanmasına, şirketin gelecekte sözleşmeleri müzakere etme kabiliyetine zarar vereceğini söyleyerek itiraz etmişti. Haberde, davaya bakan Yargıç Amit Mehta'nın rakamların açıklanması gerektiğine hükmettiği belirtildi.

İlgili Haberler