Altın 2000 doları aştı! Alım için tam zamanı mı?

Altın 2000 doları aştı! Alım için tam zamanı mı?

Altın fiyatları İsrail-Hamas savaşının etkisiyle 2000 doların üzerine tırmandı. Peki güçlü ABD doları ve yükselen hazine getirilerine rağmen altında alım için fırsat mı?

A+A-

İsrail-Hamas savaşının küresel belirsizlikleri körüklemesi nedeniyle spot altın fiyatı Cuma günü 2.000$ seviyelerini gördü ve ons başına 2.006 seviyesinden kapandı. Öte yandan altın ve gümüş fiyatları güçlü ABD doları ve artan hazine tahvil getirilerine rağmen yükseliyor. Cuma günü 10 yıllık ABD tahvil getirisi 4,845 seviyesinden, ABD dolar endeksi ise 106,58 seviyesinden kapandı.

Kama Jewelry Genel Müdürü Colin Shah, bugün altın fiyatlarının neden hızla yükseldiğine ilişkin olarak şunları söyledi:

"İsrail-Hamas çatışmasının uluslararası piyasada yarattığı belirsizlik ve bunun küresel ekonomik koşullar üzerindeki etkisinin ardından ABD Doları'nın güçlenmesi nedeniyle küresel olarak altın fiyatları yükseliyor. Bu fiyat artışı, en güvenli varlık sınıflarından biri olarak güvenilirliği nedeniyle yatırımcıları altına daha da yönlendirecektir. Fed'in önümüzdeki toplantıda yıl içinde bir faiz artırımı kapsamındaki duruşunu sürdürme olasılığı ile birlikte, altın fiyatının 2.000 $ seviyeleri aralığında kalması bekleniyor."

HDFC Securities Emtia ve Döviz Müdürü Anuj Gupta, güçlü ABD doları ve yükselen ABD hazine getirilerine rağmen altın fiyatlarının neden yükseldiğine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Piyasa, ABD hazine getirilerinin ve ABD dolarının yakın vadede soğuyacağına inandığı için yükselen Orta Doğu geriliminden daha fazla endişe duyuyor çünkü ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırma ihtimali düşük. Dolayısıyla, ABD doları ve ABD hazine tahvil getirileri altın fiyatlarındaki yükseliş için artık bir engel teşkil etmiyor."

İlgili Haberler