Google yüzlerce çalışanının işine son veriyor

Google yüzlerce çalışanının işine son veriyor

Google Asistan, donanım ve AR (artırılmış gerçeklik) ekiplerinde çalışan yüzlerce kişiyi işten çıkardı.

A+A-

Google, Çarşamba günü yaptığı açıklamada maliyetleri düşürme çabalarını sürdürürken, Fitbit'in kurucu ortakları James Park ve Eric Friedman'ın da şirketten ayrılmasıyla birlikte, birden fazla ekipte yüzlerce çalışanı işten çıkaracağını söyledi.

Google, Sesli Asistan biriminde yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını açıklarken, şirketin Pixel, Nest ve Fitbit'ten sorumlu donanım ekibinde birkaç yüz pozisyon eleniyor ve artırılmış gerçeklik (AR) ekibindeki çoğunluğun işine son veriliyor.

Google, 2021 yılında sağlık ve fitness takip şirketi Fitbit'i 2,1 milyar dolara satın aldı ancak Fitbit'in bazı cihazlarıyla ve ayrıca Apple Watch ile rekabet eden bir ürün olan Pixel Watch'un yeni sürümlerini piyasaya sürmeye devam etti.

Google sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, bazı ekiplerin bu tür organizasyonel değişiklikler yapmaya devam ettiğini ve bunların arasında küresel çapta bazı rollerin ortadan kaldırılmasının da bulunduğunu söyledi.

Google'da yaşanan işten çıkarmaların, Microsoft ve Google gibi şirketlerin OpenAI'nin ChatGPT'sinin başarısının ardından üretken yapay zeka (AI) teknolojisine odaklandığı günlerde gelmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz Ocak ayında Google'ın ana kuruluşu Alphabet, dünya genelinde küresel işgücünün %6'sına denk gelen 12.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Eylül 2023 itibariyle Alphabet'in dünya genelinde 182.381 çalışanı bulunuyor.

İlgili Haberler