BORSATEK – Yurt iรงin altฤฑn fiyatlarฤฑ uluslararasฤฑ piyasalarda ons altฤฑnฤฑn fiyatฤฑnฤฑn gerilemesinin yanฤฑ sฤฑra dolarฤฑn TL karลฤฑsฤฑndaki kaybฤฑ nedeniyle yรผzde 1’in รผstรผnde geriledi ve son 7 ayฤฑn en dรผลรผk seviyesini gรถrdรผ.
Gram altฤฑnฤฑn fiyatฤฑ 406.66 TL’ye รงeyrek altฤฑnฤฑn fiyatฤฑ ise 658.89 TL’ye geriledi. Bu fiyatlarla yurt iรงinde altฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑnฤฑn TL bazฤฑnda son 3 ay iรงindeki kaybฤฑ yรผzde 25’e yaklaลtฤฑ. 6 Kasฤฑm 2020’de gram altฤฑnฤฑn fiyatฤฑ 527.75 TL’ye รงeyrek altฤฑnฤฑn fiyatฤฑ ise 875.28 TL’ye kadar yรผkselmiลti.
ABD tahvil faizlerinin yรผkselmesi, altฤฑn tutmanฤฑn maliyetini artฤฑrmasฤฑ nedeniyle kฤฑymetli madende satฤฑล baskฤฑsฤฑ yaratฤฑrken teลviklerle ilgili geliลmeler bu baskฤฑnฤฑn derinleลmesini ลimdilik engelliyor.







