Geรงtiฤimiz haftalarda ABD hรผkรผmeti yonga รผretimi iรงin proje baลฤฑna 10 milyar dolar mali yardฤฑm aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ. Bu kez de Gรผney Kore hรผkรผmeti 10 yฤฑllฤฑk dรถnem iรงin 450 milyar dolarlฤฑk bir yatฤฑrฤฑm paketi aรงฤฑkladฤฑ.
153 Gรผney Kore firmasฤฑ ile birlikte alฤฑnan karar kapsamฤฑnda รผlkenin yonga รผretim yarฤฑลฤฑnda rekabet iรงerisinde kalmasฤฑ amaรงlanฤฑyor. 450 milyar dolar ise firmalarฤฑn yaptฤฑฤฤฑ toplam yatฤฑrฤฑmฤฑ temsil ediyor. Elbette bunun iรงerisinde devletin desteฤi de olacak. Programฤฑn lokomotifi ise Samsung ve SK Hynix firmalarฤฑ olacak.
Samsung รถnรผmรผzdeki 10 yฤฑl iรงerisinde toplamda 151 milyar dolar yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ planlฤฑyor. SK Hynix ise aรงฤฑkladฤฑฤฤฑ 106 milyar dolarlฤฑk paketin yanฤฑna 97 milyar dolar daha ekliyor. Kalan 100 milyar dolarlฤฑk yatฤฑrฤฑm ise diฤer firmalar tarafฤฑndan yapฤฑlacak.
Donanฤฑmhaber’in haberine gรถre Gรผney Kore aฤฤฑrlฤฑklฤฑ olarak bellek teknolojilerine odaklanฤฑyor. Bu bakฤฑmdan geliลmeler de bellek tarafฤฑnda yaลanacaktฤฑr. Samsung’un ise bu yarฤฑลta iลlemci ve grafik tarafฤฑna da odaklanacaฤฤฑnฤฑ sรถyleyebiliriz.







