Güney Kore'nin ihracatındaki toparlanma küresel ekonomi için umut oldu

Güney Kore'nin ihracatındaki toparlanma küresel ekonomi için umut oldu

Güney Kore'nin ihracatı Eylül ayında piyasa beklentilerinin aksine düşüşünü yavaşlatarak bir yıldır devam eden gerileme dönemindeki en ılımlı düşüşü kaydetti ve bu da küresel ekonomi için umut verici bir işaret oldu.

A+A-

Pazar günü Güney Kore'de açıklanan ticaret verilerine göre, Asya'nın dördüncü büyük ekonomisinin denizaşırı satışları bir önceki yıla göre %4,4 azalarak 54,66 milyar dolara geriledi.

Bu, ihracatta art arda 12. ayda kaydedilen düşüş olmakla birlikte, serideki en yavaş düşüş oldu.

Çin'e yapılan sevkiyatlardaki düşüş %17,6 ile son 11 ayın en yavaş seviyesine gerilerken, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ihracat %8,5, Avrupa Birliği'ne yapılan ihracat ise %6,5 arttı.

Yarı iletken ihracatı %13,6 ile son bir yılın en yavaş düşüşünü kaydetti. Otomobil ihracatı %9,5, makine ihracatı %9,8 ve gemi ihracatı %15,4 arttı.

Ticaret Bakanı Bang Moon-kyu ihracatın iyileşmeye devam ettiğini ve şu anda büyümeye geçiş için "dönüm noktasında" olduklarını söyledi.

İthalat %16,5 düşüşle 50,96 milyar $'a gerilerken, bir önceki ayki %22,8'lik düşüşten ve %17,6'lık medyan tahminden daha ılımlı gerçekleşti.

Sonuç olarak, ülke Eylül ayında 3,70 milyar dolar ticaret fazlası verdi. Bu, art arda dördüncü ay fazla ve Eylül 2021'den bu yana en geniş fazlaydı.

İlgili Haberler