Günün hisssleri: BİM, TAV,Tüpraş, Türk Telekom

Günün hisssleri: BİM, TAV,Tüpraş, Türk Telekom

İş Yatırım'ın teknik olarak beğendiği hisseler: BİM, TAV,Tüpraş, Türk Telekom

A+A-

İş Yatırım 6 Mart 2024 bülteninde ABD borsalarında yaşanan geri çekilmenin Borsa İstanbul'a da yansıyabileceği değerlendirmesinde bulunuyor. ''ABD hisseleri destekleyici makro veriye rağmen kar satışıyla geriledi Büyümenin güçlü olduğunu ve enflasyonun gerilediğini teyit eden verilere ve ABD tahvil faizlerindeki sert gerilemeye rağmen hisse senetlerindeki kayıp teknik olarak kötü bir sinyal. Apple, Google, Meta, Microsoft, Tesla gibi teknoloji devleri ve Nvidia dışındaki çip üreticileri satış dalgasında başı çekiyor. Önceki dönemlerinin tersine geri çekilişler de alıcı gelmemesi dikkat çekiyor.'' notu ile paylaşılan bültende Borsa İstanbul için beklentilere ise şu şekilde yer verildi:

Merkez Bankası faizleri artırmalı

Borsa İstanbul dünyadan bağımsız kan kaybetmeye devam ediyor. Rezerv kaybında hızlanma, Türk lirasının zayıflığı ve CDS seviyesindeki yükseliş Borsa İstanbul’u baskılıyor. Sabah açılışta tepki alışıyla toparlanan endeks öğleden sonra gelen satışlara dayanamayarak geriledi. Hisse bazında ayrışmanın öne çıktığı satış dalgasında Aselsan, Emlak GYO, Ereğli, Petkim, Şişecam, Yapı Kredi başı çekiyor. Arçelik, Coca Cola İçecek, Migros, Sasa, Tofaş Fabrika, Tüpraş, Türk Telekom pozitif ayrışıyor.

Dünya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Merkez Bankası’nın aylık kredi büyümesini %2,0’ye düşüren sıkılaştırma adımı büyümeyi baskılayan ve Borsa İstanbul için negatif bir adım. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 8.760 ve 9.000. Türk lirasında son dönemde hızlanan değer kaybı ve döviz piyasasında alış ve satış arasındaki makasın açılmasına karşı miktarsal sıkılaşmanın ne kadar etkili olacağına emin değiliz. Enflasyonun seyri ve kurdaki yükseliş Merkez Bankasının faiz artırmaya devam etmesini gerektiriyor.

Açıkladığı güçlü rakamlara rağmen Ford Otosan’ın pozitif tepki vermesini beklemiyoruz. Hisse bu olumlu gelişmeleri büyük ölçüde fiyatlamış durumda. Şirketi beğenmeye devam ediyoruz.

Teknik olarak beğendiğimiz hisseler: BİM, TAV  Tüpraş, Türk Telekom

İlgili Haberler