Halkbank Covid-19 salgฤฑnฤฑna karลฤฑ finansal istikrar รถnlemlerini aรงฤฑkladฤฑ.
Konuya iliลkin ลu ifadeler kullanฤฑldฤฑ:
“Dรผnya genelinde etkisini gรถsteren Covid-19 salgฤฑnฤฑyla mรผcadele Tรผrkiye’de de devam ederken Halkbank, kamu bankasฤฑ misyonuyla baลta esnaf ve KOBฤฐ’ler olmak รผzere tรผm mรผลterilerine kesintisiz hizmet etmeyi sรผrdรผrรผyor. Banka bugรผn รผlkemizdeki finansal istikrarฤฑn korunmasฤฑ, iลletmelerin desteklenmesi, istihdamฤฑn muhafaza edilmesi ve hane ekonomilerinin devamlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑn saฤlanmasฤฑ iรงin alฤฑnan “Finansal
ฤฐstikrar Kalkanฤฑ” kapsamฤฑndaki tedbirleri aรงฤฑkladฤฑ.
Bankadan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre:
1. 31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasฤฑnฤฑ รถdeyemeyen firmalar ile bireysel mรผลteriler, bu dรถneme dair รถdemelerini erteleyebilecek.
2. Esnaf ve sanatkarlarฤฑn bu dรถnemde yaลadฤฑklarฤฑ olumsuzluklara destek olmak amacฤฑyla talep etmeleri halinde kullanmฤฑล olduklarฤฑ kredilerin Nisan, Mayฤฑs ve Haziran 2020 aylarฤฑnda vadeleri gelecek olan anapara ve faiz รถdemeleri, รถdeme vadelerinden itibaren 3 ay sรผreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.
3. Nakit akฤฑลฤฑ bozulduฤu iรงin รถdeme sorunu yaลayan Banka mรผลterilerine, 6 aya kadar รถdemesiz dรถnemle kredilerini uygun vadeli yapฤฑlandฤฑrma imkรขnฤฑ sunulacak. รdemesiz dรถnem, turizm gibi dรถnemsel faaliyeti olan sektรถrlerde 12 aya kadar uzatฤฑlabilecek.
4. Personel maaลlarฤฑnฤฑ Halkbank รผzerinden รถdeyen firmalara, istihdamlarฤฑnฤฑ ลubat sonuna gรถre azaltmamalarฤฑ ลartฤฑyla, gelecek 3 aylฤฑk dรถnem boyunca personel maaล gideri kadar ilave kredi limiti verilecek.
5. Bankanฤฑn kredili mรผลterileri tarafฤฑndan Halkbank รผzerine keลide edilmiล รงeklerin รถdenmesi amacฤฑyla, genel kredi limitleri artฤฑrฤฑlarak firmalara ilave nakit kredi limit tahsis edilecek.
6. ฤฐลletme sermayesi ihtiyaรงlarฤฑnฤฑ karลฤฑlamak รผzere Halkbank kurumsal kredi kartฤฑ ve Doฤrudan Borรงlandฤฑrma Sistemi limiti bulunan firmalarฤฑn kurumsal kart limitleri artฤฑrฤฑlacak.
Covid-19 virรผsรผnรผn Tรผrkiye’nin finansal istikrarฤฑnฤฑ olumsuz etkilemesini engellemek iรงin, salgฤฑn sรผrecinde gerekmesi halinde yeni tedbirler de hayata geรงireceฤini vurgulayan Halkbank, bugรผne kadar olduฤu gibi bundan sonra da baลta esnaf ve KOBฤฐ’ler olmak รผzere milli ekonomimizin tรผm unsurlarฤฑnฤฑn gรผรงlรผ destekรงisi olmayฤฑ sรผrdรผreceฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Yurt genelinde 1.000 ลubesinde 09.00-17.00 saatleri arasฤฑnda hizmet vermeye devam edecek olan Halkbank, salgฤฑnda vefat eden vatandaลlara Allah’tan rahmet, tedavi altฤฑndakilere de acil ลifalar diledi.







