Hava yastığı krizi pahalıya patladı 1 milyon aracını geri çağırdı

Hava yastığı krizi pahalıya patladı 1 milyon aracını geri çağırdı

General Motors (GM.N) Cuma günü yaptığı açıklamada, sürücü hava yastığı şişiricisinin açılma sırasında patlayabileceği için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yaklaşık 1 milyon spor hizmet aracını geri çağıracağını söyledi.

A+A-

Hava yastığında yaşanan sorun General Motors'a pahalıya patladı, 1 milyona yakın aracını geri çağırmak durumunda kaldı. Geri çağırma, ARC Automotive Inc. tarafından üretilen modüllere sahip 2014 ila 2017 model yılları arasındaki 994.763 Buick Enclave, Chevrolet Traverse ve GMC Acadia araçlarını kapsıyor. Bayiler sürücü hava yastığı modülünü değiştirecek.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Michigan'da 2017 model Chevrolet Traverse kullanan bir sürücünün, ön sürücü hava yastığı şişiricisinin açılma sırasında patlayarak yüz yaralanmalarına neden olduğu bir kaza geçirdiğini açıkladı.

25 Nisan'da yapılan incelemede aracın ön sürücü hava yastığı şişiricisinin patladığı tespit edildi.

GM, üçüncü taraf bir mühendislik firmasının yardımıyla sorunu araştırmaya devam ettiğini söyledi. Detroitli otomobil üreticisi, "GM bu genişletilmiş saha eylemini, müşterilerimizin güvenliğini en yüksek önceliğimiz olarak görerek ve tedbirli davranarak gerçekleştirmektedir" dedi.

GM, 2015 Chevrolet Traverse araçlarında ARC tarafından üretilen hava yastığı şişiricilerinin daha önce iki kez yırtıldığının farkında olduğunu ve GM'nin daha önce yaklaşık 3.000 ARC şişiricisi için iki küçük geri çağırma gerçekleştirdiğini söyledi.

Chevrolet Traverse araçlarında meydana gelen üç yırtılma olayında da aynı şişirici varyantı kullanıldı.

ARC, Cuma günü kamuoyuna açıklanan bir mektupta, bu yırtılmaların temel nedeninin ARC veya GM tarafından tespit edilmediğini belirtti. ARC, GM'nin geri çağırma kapsamını değerlendirdiğini söyledi.

İlgili Haberler