HDP'li bakanlar istifa etti

HDP'li bakanlar istifa etti

Geçici hükümetteki iki HDP'li bakan istifa etti; istifaları kabul eden Davutoğlu kısa sürede atama yapacak

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) geçici hükümette bakanlık görevi yürüten Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan'ın görevlerinden istifa ettiğini duyururken, Başbakanlık da istifalarının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildiğini, en kısa sürede görevlendirme yapılacağını açıkladı.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, seçim hükümetinde yer alan Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın görevlerinden istifa ettikleri ve konu hakkında saat 16.30'da basın toplantısı düzenleyecekleri kaydedildi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada ise, "Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Sayın Başbakan'a sunmuşlardır. Sayın Başbakan istifaları kabul etmiştir" denildi.

Açıklamada, ilgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacağı da ifade edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.