Hindistan büyüklük olarak Hong Kong borsasının tahtını devirdi

Hindistan büyüklük olarak Hong Kong borsasının tahtını devirdi

Hindistan, Hong Kong'u geçerek dünyanın dördüncü büyük hissse senedi piyasası oldu.

A+A-

Hızlı ekonomik büyümesi ile son dönemde yatırımcıların gözdesi haline gelenr Hindistan'ın borsa değeri ilk kez Hong Kong'u geride bıraktı.

Bloomberg News'un haberine, Hindistan borsalarında işlem gören hisselerin toplam piyasa değeri Pazartesi günkü kapanış itibariyle 4,33 trilyon dolara ulaşarak, 4,29 trilyon dolar olan Hong Kong'u geçti. Hindistan, dünyanın en büyük dördüncü hisse senedi piyasası konumuna geldi.

Şu anda ABD 50,86 trilyon $'lık büyüklüğü ile dünyanın en büyük pazarı konumunda. Onu 8,44 trilyon $'lık büyüklüğü ile Çin ve 6,36 trilyon $'lık büyüklüğü ile Japonya takip etmekte. 

Hindistan'ın borsa değeri ilk kez 5 Aralık'ta 4 trilyon doları aştı. Piyasa değeri  son dört yılda yaklaşık 2 trilyon dolar arttı.

Global X ETFs CEO'su Evan Metcalf, "Hindistan'ı sadece gelişmekte olan piyasalarda değil, dünya genelinde en iyi yapısal büyüme hikayesi olarak görüyoruz. Çin'in büyümesi durmuş ve belirsizliğe saplanmışken, Hindistan gelişmekte olan piyasaların büyüme motoru olarak ortaya çıkmak için nesiller boyu sürecek bir fırsata sahip. Demografik özellikler, eğitimli genç nüfustaki artış ve önemli yapısal reformlar peşinde koşan ilerici bir hükümet ile birlikte önemli bir avantajdır" dedi.

İlgili Haberler