Hintliler 4 milyar sterlinlik pil fabrikası kuruyor

Hintliler 4 milyar sterlinlik pil fabrikası kuruyor

Hintli holding şirketi Tata, 4 milyar sterlinlik yeni bir pil fabrikası kuracak. Fabrika yaklaşık 4 bin yeni istihdam sağlayacak.

A+A-

Hindistan merkezli Tata, Somerset'teki Bridgwater'da 4 milyar sterlinlik yeni bir pil fabrikası kuracağını doğruladı. Fabrikanın bölgeye yaklaşık 4.000 kişiye yeni iş sağalaması bekleniyor.

Tata'nın pil işletmesi Agratas, fabrikanın kasabanın hemen dışında, M5 otoyolunun yakınındaki Gravity Smart kampüsünde inşa edileceğini söyledi.

Agratas Genel Müdürü Tom Flack, "Milyarlarca sterlinlik yatırımımız Somerset'e en son teknolojiyi getirecek ve binlerce iş yaratacak. Aynı zamanda Britanya'nın elektrikli mobiliteye geçişini de hızlandıracak." dedi.

Şirket, proje hakkında bilgi vermek için bu hafta bölge sakinleriyle iletişime geçeceğini söyledi.

Sahadaki ön çalışmalar başladı ve bahar aylarında temellerinin atılması planlanıyor. Pil üretiminin 2026 yılında başlaması bekleniyor.

Jaguar Land Rover ilk müşterisi olacak

Birleşik Krallık ve küresel otomobil endüstrisi, çevreyi kirleten benzinli veya dizel araçlara alternatif olarak elektrikli araçlara yöneldikçe, bu araçları çalıştırmak için gereken piller de giderek daha önemli hale geliyor.

Kasım ayında, Birleşik Krallık Parlamentosu'nun iş ve ticaret komitesindeki milletvekilleri, ülkenin otomobil üreticilerinin ihtiyaç duyduğu pilleri sağlayamaması durumunda 160.000 işin risk altında olacağı konusunda uyarmıştı.

Tata'nın 40 gigawatt saatlik (GWh) kapasiteli tesisi de dahil olmak üzere o zamana kadar açıklanan planlar, Birleşik Krallık'ın 2030 yılına kadar ihtiyaç duyacağı 100 GWh'lik pil üretiminin yalnızca yarısını karşılayabiliyordu.

Agratas, Tata Motors ve Tata'ya ait Jaguar Land Rover'ın ilk müşterileri olacağını söyledi. Şirket ayrıca ticari enerji depolama, motosikletler ve kamyonlar için de piller üretmeyi planlıyor.

 

Etiketler : ,
İlgili Haberler