Hisseler Japonya verisi ile yükseldi, petrol toparlandı

Hisseler Japonya verisi ile yükseldi, petrol toparlandı

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri, Japonya'da dış ticaret verileri ile yükseldi.

A+A-

Asya hisse senetleri, Petrol'ün sert düşüşün ardından toparlanması ve Japonya'da dış ticaret verilerinin beklenenden daha iyi çıkmasının küresel ekonomiye ilişkin iyimserliği artırmasının ardından değer kazandı. Kiwi olarak da adlandırılan Yeni Zelanda doları, ülkede enflasyonun tahmin edilenden daha fazl ahızlanması ile birlikte yükseldi.

Japonya'da Topix Endeksi bir ayı aşkın sürenin ilk haftalık kazancına yöneldi. Avustralya hisse senetleri de yükselirken, Hong Kong hisseleri üç günlük düşüşünü durdurdu. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, ham Petrol  fiyatlarında dünkü sert düşüşün ABD hisselerini düşürmesinin ardından, Petrol deki sert düşüşün durması ile birlikte hafifçe yükseldi. Kiwi, Yeni Zelan'da enflasyonun beş yılı aşkın süredir ilk kez merkez bankasının hedefine erişmesinin ardından değer kazandı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.