Hollanda ฤฐstatistik Kurumu (CBS), tรผketicilerin harcamalarฤฑnฤฑ ve ekonomiye dair beklentilerini รถlรงen tรผketici gรผven endeksinin temmuz ayฤฑ sonuรงlarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, haziranda eksi 50 olan endeks, temmuzda 1 puan gerilemeyle eksi 51 olarak kayฤฑtlara geรงerken bunun son 36 yฤฑlฤฑn en dรผลรผk seviyesi olduฤu bildirildi.
CBS aรงฤฑklamasฤฑnda, tรผketicilerin harcama isteklerine iliลkin endeksin ise hazirana gรถre 1 puan gerileyerek eksi 38’e dรผลtรผฤรผ kaydedildi.
Aรงฤฑklamada, ekonomi iklimi endeksinin ise temmuzda eksi 71 olarak รถlรงรผldรผฤรผ vurgulandฤฑ.
Araลtฤฑrmaya katฤฑlan her beล kiลiden dรถrdรผnรผn fiyatlarฤฑn keskin ลekilde yรผkseldiฤini dรผลรผndรผฤรผ belirtilen aรงฤฑklamada, her dรถrt kiลiden birinin ise fiyatlardaki yรผkseliลin devam edeceฤini รถngรถrdรผฤรผ aktarฤฑldฤฑ.
CBS’nin 1986 yฤฑlฤฑndan beri รถlรงtรผฤรผ ekonomi gรผven endeksi en yรผksek seviyesini 36 ile Ocak 2000’de gรถrmรผลtรผ.







