HSBC'den dikkat çeken açıklama; borsalar ralliye mi hazırlanıyor?

HSBC'den dikkat çeken açıklama; borsalar ralliye mi hazırlanıyor?

HSBC stratejistleri, Fed'in para politikasını değiştirerek ekonominin resesyondan kaçınmasına olanak vermesi durumunda global hisse senetleri piyasasında bir ralli olabileceğini söylüyor

A+A-

Bloomberg'in haberine göre HSBC stratejistleri yumuşak iniş senaryosu dolayısıyla küresel olarak hisse senetlerinde yüzde 10'luk bir ralli yaşanacağını öngörüyor.

HSBC stratejistlerine göre, Fed'in para politikasını değiştirerek ekonominin resesyondan kaçınmasına olanak vermesi durumunda, küresel hisse senetleri 2024'te çift haneli bir ralliye hazırlanıyor.

Alastair Pinder liderliğindeki bir ekip müşterilerine servis ettikleri notta "Fed yumuşak bir iniş yapabilirse, bu hisse senetleri için kayda değer bir yükseliş anlamına gelecektir" değerlendirmesini yaptı.

HSBC'nin analizine göre ekonominin sert bir inişle karşı karşıya kalmadığı ve faizin zirve yaptığı önceki dönemlerde S&P 500, Fed'in artışlara ilk ara verdiği dönemden faizlere indirmeye başlamasından 6 ay sonrasına uzanan dönemde ortalama yüzde 22 prim yaptı.

Stratejistler, FTSE Tüm Dünya Endeksi'nin gelecek yılı 480 seviyesinde tamamlamasını bekliyor. Bu öngörü endeksin Salı günkü seviyesinden yaklaşık %10'luk bir yukarı yönlü hareket anlamına geliyor.

İlgili Haberler