รinโin kรผresel akฤฑllฤฑ telefon pazarฤฑnda dengeleri deฤiลtiren markasฤฑ Huawei, Tรผrkiyeโdeki tรผketiciler tarafฤฑndan da her geรงen gรผn daha fazla tercih ediliyor.
DW’nin internet sitesinde yer alan habere gรถre, รinli ลirket Tรผrkiye pazarฤฑndaki payฤฑnฤฑ yalnฤฑzca 2 yฤฑl iรงinde yรผzde 3โten yรผzde 30โa รงฤฑkardฤฑ ve Appleโฤฑn รถnรผne geรงerek, Gรผney Koreli Samsungโdan sonra Tรผrkiye’de en รงok tercih edilen ikinci akฤฑllฤฑ telefon markasฤฑ haline geldi.
Bu nedenle ABDโnin Huaweiโye iliลkin yaptฤฑrฤฑm kararฤฑ almasฤฑ ve Googleโฤฑn marka ile iliลkisini keseceฤine yรถnelik haberler, Tรผrkiyeโdeki kullanฤฑcฤฑlar tarafฤฑndan da dikkatle takip ediliyor. DW Tรผrkรงeโye konuลan uzmanlara gรถre, ABD ile yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlara raฤmen Huaweiโnin Tรผrkiyeโdeki yรผkseliลi sรผrecek.
2019 yฤฑlฤฑ itibariyle dรผnya รงapฤฑnda akฤฑllฤฑ telefon pazarฤฑnฤฑn yรผzde 19โunu elinde bulunduran ve pazarda Samsungโdan sonra ikinci bรผyรผk marka olan Huawei, son gรผnlerde ABD ile รin arasฤฑndaki ticaret savaลlarฤฑnฤฑn en รถnemli gรผndem maddesi haline gelmiล durumda.







