Hugo Boss hedeflerini tuturamayınca hisseleri çakıldı

Hugo Boss hedeflerini tuturamayınca hisseleri çakıldı

Hugo Boss'un 2024 yılı görünümü, Avrupa pazarlarındaki zayıf tüketici talebinden etkileniyor

A+A-

Lüks moda markası Hugo Boss, 2024 yılı için piyasa beklentilerinin altında kalan satış ve faaliyet kârı tahmini açıkladı. Bu durum, Avrupa pazarlarındaki zayıf tüketici talebinin etkisiyle 2025 yılı satış hedefine ulaşmada gecikmelere işaret ediyor.

Tahminler Beklentilerin Altında

Hugo Boss, 2024 yılı için faiz ve vergi öncesi kârın (FVÖK) 430-475 milyon avro (468-517 milyon dolar) arasında değişeceğini öngörüyor. 2023'te 410 milyon avro olan bu rakam, analistlerin 490 milyon avroluk konsensüs tahmininin altında kalıyor. Satış tahminleri de %3 ila %6 arasında mütevazı bir büyümeye işaret ederek 4,30-4,45 milyar avro civarında seyredecek. Bu da analistlerin 4,56 milyar avroluk tahmininin gerisinde kalıyor.

Hisselerde Sert Düşüş

Bu açıklamanın ardından Hugo Boss hisseleri %17 düşüşle 52.30 Euro'ya gerileyerek son sekiz yılın en sert düşüşünü kaydetti.

Jefferies analistleri, "2024 yılı tahminlerinin muhafazakâr olabileceğinin bilincinde olsak da, talep koşullarının kötüleşmeye devam ettiği açık" yorumunda bulundu.

Zorluklara Rağmen Hedeflere Bağlılık

Markanın 2022'deki başarılı yenilemesine rağmen, Avrupa pazarındaki zorluklar ve artan promosyon faaliyetleri 2023'ün sonuna doğru marj iyileşmesini engelledi.

Hugo Boss, 2025 yılına kadar 5 milyar avro gelir elde etme hedefine bağlı kalırken, enflasyon ve artan borçlanma maliyetlerinin neden olduğu tüketici harcamaları kısıtlamaları nedeniyle potansiyel gecikmeleri kabul ediyor.

Maliyet Düşürme ve Verimlilik Artışı

Hugo Boss, 2024 yılında brüt marjları artırmak için fiziksel perakende ve genel merkez işlevlerinde maliyet düşürücü önlemler uygularken, kaynak kullanımı ve lojistik optimizasyonu da dahil olmak üzere operasyonel verimliliği artırmayı hedefliyor.

Hugo Boss'un 2024 yılı görünümü, 2025 yılında satış hedefine ulaşmada gecikmelere neden olabileceği işareti veriyor. Buna rağmen, şirket maliyet düşürme ve verimlilik artışı gibi önlemlerle bu zorlukların üstesinden gelmeyi amaçlıyor.

Hugo Boss AG (BOSS.DE) haftalık bazda fiyat grafiği

İlgili Haberler