Hükümet yardımların organize edildiği Twitter'a kısıtlama getirdi

Hükümet yardımların organize edildiği Twitter'a kısıtlama getirdi

Hükümetin sivil yardımların organize edildiği Twitter'a kısıtlama getirdi

A+A-

Sosyal medyada deprem süreci ile eleştirilerin artması üzerine hükümet Twitter'e erişime kısıtlama getirdi. Konu ile ilgili resmi açıklama yapılmadı ancak uluslararası kuruluşlar kısıtlamayı teyit etti. Sivil yardımların da organize edildiği Twitter'a erişim kısıtlaması getirilmesi tepkilerin daha da artmasına neden oldu

Siber güvenlik ve internet gözlemevi NetBlocks, problemin uygulamaya konan erişim kısıtlamasından kaynaklandığını bildirdi. NetBlocks’un Twitter paylaşımına göre Twitter Türkiye’de erişime kısıtlandı.

Bugün yaklaşık 17'den itibaren birçok kullanıcı Twitter’da yavaşlık olduğunu ve uygulamaya zar zor girebildiğini söyledi. Bazı kullanıcılar da anca VPN’le Twitter’a girebildiğini dile getirdi.

Kısıtlamanın ortaya çıkması tepkilerin daha da artmasına neden oldu. Kısıtlama aynı zamanda siyasetçilerin de tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den peş peşe tepkiler geldi.

Konuyla alakalı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener de bir paylaşım yaptı. Her iki lider de kısıtlamaya tepki göstererek iktidara ateş püskürdü.

"GİZLEMEYE ÇALIŞTIĞINIZ HER ŞEYİ BİLİYORUZ"

Bu adımın yardım çığlıklarının az duyulmasına neden olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz." dedi.

"NASIL BİR VİCDANSIZLIKTIR?"

Akşener ise "Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Twitter sayesinde bölgeden haber akışı sağlanıyordu. Enkaz altında kalanlar da seslerini duyuruyordu.