Huobi, 10 işlem çiftini delist etti

Huobi, 10 işlem çiftini delist etti

Kripto Borsası Huobi, Justin Sun'ın Tron Stablecoin'ini Kullanan Tokenları Delist Etti.

A+A-

Kripto borsası Huobi Global, dijital varlık girişimcisi Justin Sun tarafından desteklenen TRON DAO Reserve tarafından ihraç edilen USDD stablecoin ile yapılan işlemlerde kullanılan tokenler başta olmak üzere 10 "işlem çiftini" kaldıracağını açıkladı.

Huobi'nin web sitesinde Pazartesi günü yayınladığı notta, Cardano'nun ADA, Solana'nın SOL, ApeCoin'in APE, Polygon'un MATIC, Filecoin'in FIL ve Ethereum Classic'in USDD ile eşleştirilmiş ETC tokenlerinin 29 Haziran itibariyle listeden çıkarılacağı belirtildi. Ayrıca ARPA, GAS, QTUM ve ZKS çiftleri de Bitcoin ile platformdan kaldırılıyor. Huobi, değişiklikleri kullanıcılara "daha iyi bir ticaret deneyimi" sunma çabalarının bir parçası olarak gösterdi.

Çin kökenli Huobi, dijital varlıklar için hem spot hem de türev ticareti için önemli bir pazar yeri. Listeden çıkarmalar, bu tokenlerin çoğunun Binance ve Coinbase borsalarına karşı açılan son davalarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayıtsız menkul kıymetler olarak etiketlenmesinin ardından geldi. Robinhood ve eToro da daha önce bazı tokenleri düşürmüştü.

Stablecoin'ler, genellikle teminat olarak eşit miktarda nakit ve nakit benzeri varlık rezervi tutarak, dolar gibi daha az değişken bir varlıkla bire bir değeri korumak için tasarlanmış dijital token'lar. Yatırımcılar tarafından borsalar arasında fon aktarmanın bir yolu ve fiyat dalgalanmalarına karşı güvenli bir liman olarak yaygın bir şekilde kullanılıyorlar ve bu da onları kriptoda en çok işlem gören tokenlardan bazıları haline getiriyor.

Kripto piyasası veri sağlayıcısı CoinGecko'ya göre USDD, yaklaşık 750 milyon $'lık piyasa değeriyle en büyük 8. stablecoin iken, token satın almak ve ticaretini yapmak için en popüler borsa Huobi. Bitcoin, Ether ve TRON gibi bir dizi dijital varlık tarafından desteklenen stablecoin, TRON DAO Reserve tarafından çıkarılıyor. Merkezi olmayan özerk bir organizasyon ya da DAO, oylama ve işlem gelirlerinin birçok yönünü otomatikleştirmek için blok zinciri teknolojisini kullanan bir yönetim yapısı.

TRON blok zincirinin kurucusu Sun, Huobi'nin danışmanı. Kasım ayında Huobi'deki kontrol hissesi için Hong Kong merkezli bir varlık yöneticisi aracılığıyla yaklaşık 1 milyar dolar ödediği iddia ediliyor. Geçmişte Sun, olası bir sahiplik hissesi hakkında yorum yapmayı reddetmişti.

İlgili Haberler