S&P 500, Nasdaq ve Dow'da faiz belirsizliğiyle kayıplar arttı

S&P 500, Nasdaq ve Dow'da faiz belirsizliğiyle kayıplar arttı

Wall Street endeksler faiz artırımına ilişkin belirsizlikle seans ortasında kayıpta

A+A-

ABD hisse senetleri Pazartesi günü, yatırımcıların daha fazla faiz artırımının ekonomi üzerindeki etkisinden endişe etmesiyle teknoloji ve mega hisse senetlerindeki düşüşlere öncülük ederek geriledi. S&P 500 ve Nasdaq düşüşle Dow Jones yükselişle haftaya başlamışlardı.

Ana endeksler, piyasaların hafta sonu Rus paralı askerler tarafından gerçekleştirilen ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geleceğine ilişkin soruları ve Rus petrol arzında olası bir kesintiye ilişkin endişeleri artıran isyana tepki vermesiyle sabah ticaretinde dalgalı bir seyir izledi.

Meta Platforms (META.O), Alphabet (GOOGL.O) ve Tesla'nın (TSLA.O) %2,7 ile %4,9 arasında değişen oranlarda düşüşle ana endeksler üzerinde en fazla ağırlığı oluşturdu.

Geçen hafta, ABD hisse senetleri yakın zamandaki bir rallinin ardından geriledi ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ileride daha fazla faiz artırımı sinyali vermesinin ardından Cuma günü sekiz haftalık kazanma serisini bozdu.

Dow Jones Industrial Average (.DJI) 2,51 puan ya da %0,01 düşüşle 33.724,92, S&P 500 (.SPX) 10,68 puan ya da %0,25 düşüşle 4.337,65 ve Nasdaq Composite (.IXIC) 95,56 puan ya da %0,71 düşüşle 13.396,96 seviyesinde.

Pfizer Inc (PFE.N), ilaç üreticisinin klinik çalışmalardaki hastalarda karaciğer enzimlerinin yükselmesi nedeniyle deneysel bir obezite ve diyabet ilacının geliştirilmesini durdurduğunu açıklamasının ardından %3,8 değer kaybetti.

Lockheed Martin (LMT.N), Northrop Grumman Corp (NOC.N) ve Raytheon Technologies (RTX.N) gibi savunma firmaları Rusya'daki isyanın ardından %0,9 ile %2,0 arasında değer kaybetti.

Öte yandan, S&P 500 enerji sektörü (.SPNY) petrol fiyatlarının yükselmesiyle %1,8 değer kazandı.

Alphabet Inc (GOOGL.O), UBS'in hisseyi "nötr "e indirmesinin ardından %2,2 düşerken, Tesla Inc (TSLA.O) Goldman Sachs'ın elektrikli otomobil üreticisinin notunu "nötr "e indirmesinin ardından %4,6 değer kaybetti.

Lucid Group (LCID.O), İngiliz Aston Martin (AML.L) ile elektrikli araç üreticisine şirkette %3,7 hisse verecek bir anlaşma yaptıktan sonra %7,0 sıçradı.

PacWest (PACW.O), özel sermaye şirketi Ares Management'ın (ARES.N) kredi kuruluşundan 3,5 milyar dolarlık özel finansman kredi portföyü satın aldığını açıklamasının ardından %5,3 değer kazandı.

Carnival (CCL.N), kruvaziyer operatörünün Wall Street beklentilerinin altında üçüncü çeyrek kazancı tahmin etmesinin ardından %10,6 düştü.

NYSE'de yükselen hisseler düşen hisselerden 2,48'e 1 oranında, Nasdaq'ta ise 1,06'ya 1 oranında fazla oldu.

S&P endeksi 52 haftanın 17 yeni en yüksek ve iki yeni en düşük seviyesini kaydederken, Nasdaq 42 yeni en yüksek ve 116 yeni en düşük seviyeyi kaydetti.

İlgili Haberler