IIF: Sermaye çıkışı yavaşlayacak

IIF: Sermaye çıkışı yavaşlayacak

IIF, gelişmekte olan ekonomilerden sermaye çıkışında yavaşlama bekliyor

A+A-

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) gelişmekte olan piyasalardan önemli miktarda sermaye çıkmaya devam etmesini, ancak bu sermaye çıkışında 2015'e göre yavaşlama olmasının beklendiğini açıkladı.

Yerleşik olmayanlardan sermaye girişlerinden toparlanmanın etkisiyle 2016 yılında 750 milyar dolar olan gelişmekte olan ekonomilerden sermaye çıkışının bu yıl 500 milyar seviyesine gerileyeceğini öngören IIF, yerleşik olmayanlardan sermaye girişinin ise 240 milyar dolardan 560 milyar dolara yükseleceğini tahmin etti. IIF, ancak yerleşiklerden yoğun sermaye çıkışının toplam sermaye akışını negatif seviye de tutacağını vurguladı.

Net sermaye çıkışında dominant faktörün Çin olmaya devam edeceğini ve geçen yıl 675 milyar dolar olan sermaye çıkışının bu yıl 530 milyar dolar olacağını öngören IIF, bunun Çin'in döviz rezervlerinde azalışı yavaşlatacağını da savundu.  

Etiketler : , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.