İki Apple mağazası kalıcı olarak kapatılıyor

İki Apple mağazası kalıcı olarak kapatılıyor

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple, ABD'de bulunan iki mağazasını tamamen kapatma kararı aldı.

A+A-

Daha önce duyurulduğu üzere Apple, ABD'deki Infinite Loop ve Royal Hawaiian perakende mağazalarını bugün kalıcı olarak kapatıldı. Apple, her iki mağazadaki tüm çalışanlara şirkette kalma fırsatı verileceğini söyledi.

Infinite Loop, 1993 yılından Apple Park'ın yakınlarda açıldığı 2017 yılına kadar Apple'ın Kaliforniya'daki genel merkezi olarak hizmet verdi. Kampüsteki mağaza, ana ofis binasının girişine yakın sokak seviyesinde yer alıyor ve Apple ürünleri ile tişörtler, yeniden kullanılabilir şişeler, kupalar ve dizüstü bilgisayarlar gibi Apple markalı ürünlerin bir karışımını satıyor.

Apple Park Ziyaretçi Merkezi 2017 yılında açıldıktan sonra Infinite Loop mağazası gereksiz hale geldi. Daha yeni ve büyük olan Ziyaretçi Merkezi'nde Apple markalı ürünler satılıyor ve bir kafe, bir çatı terası ve Apple Park'ın artırılmış gerçeklik modeli bulunuyor. Apple'ın ayrıca bölgedeki müşterilere hizmet vermek üzere Valley Fair alışveriş merkezinde de bir mağazası bulunuyor.

Apple, geçtiğimiz ay paylaştığı bir açıklamada, "Bay Area'daki mağazalarımızda müşterilerimize uzun yıllar hizmet verdikten sonra, Infinite Loop'taki mağazamızı kapatmayı planlıyoruz" dedi. 

Apple'ın Infinite Loop'taki mağazası ilk olarak 1993 yılında The Company Store olarak açıldı ve çoğunlukla Apple markalı ürünler sattı. Yenilemelerin ardından 2015 yılında daha geleneksel bir Apple perakende mağazası haline geldi, ancak hala bir Genius Bar'ı yoktu.

Honolulu'daki Apple Royal Hawaiian da 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdikten sonra bugün kapatıldı.

Şirket geçen yıl Hawaii Çalışma ve Endüstriyel İlişkiler Departmanına gönderdiği bir mektupta "Apple, müşterilerine olağanüstü müşteri hizmeti ve desteği sağlamak için mümkün olan en iyi konumda olduğundan emin olmak için perakende ayak izini sürekli olarak değerlendiriyor" dedi. Apple'ın Honolulu'da Ala Moana ve Kahala'da iki mağazası daha bulunuyor.

Apple, ABD genelinde 271 perakende mağazası daha işletiyor ve bugün erken saatlerde Güney Kore'nin Seul kentinde yeni bir mağaza açtı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler