İktidardan emekli maaşlarıyla ilgili yeni açıklama

İktidardan emekli maaşlarıyla ilgili yeni açıklama

Ak Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında Meclis açılır açılmaz emekli maaşlarıyla ilgili çalışma yapılacağını söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Meclis açılır açılmaz bütün emekli maaşlarıyla ilgili ciddi bir çalışma ve iyileştirme yapılacağını söyledi.

A Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan Yıldırım, enflasyonun birinci hedefleri olduğunu belirtti. Yıldırım, "Enflasyon 2024'ün ikinci yarısından itibaren kalıcı olarak inecek. 2-3 yıl içerisinde tamamen kontrol altına alınacak ve tek hanelere inecek. Bu 2025'te de olabilir 2026'da da olabilir." dedi.

Yıldırım, en büyük sıkıntıyı emekliler ve sabit getirili vatandaşların yaşadığını belirtti. Yıldırım, "Emekli maaşlarını 2 bin 500'den 7 bin 500'e kadar çıkarmış olsak da yüksek enflasyon karşısında yetersi kaldı. Bu konuda Cumhurbaşkanı da ipuçlarını verdi; Benim edindiğim bilgilere göre de Meclis açılır açılmaz özellikle emeklilerin, 7 bin 500 TL alanlar başta olmak üzere, bütün emeklilerle ilgili ciddi bir çalışma ve iyileştirme yapılacak." diye konuştu.

İlgili Haberler