IMF ile Pakistan ödemeleri açmak için görüşüyor

IMF ile Pakistan ödemeleri açmak için görüşüyor

IMF, Pakistan'a dondurulan fonların canlandırılması için görüşmelere devam ettiğini açıkladı

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), ekonomik çöküşü önlemek için nakit sıkıntısı çeken Pakistan'a hayati önem taşıyan fonlamayla ilgili dokuzuncu incelemeyi sonuçlandırmak için Pakistan ile çalıştığını açıkladı.

Pakistan ve IMF, Şubat ayından bu yana 2019'da kabul edilen 6,5 milyar dolarlık bir program kapsamında Kasım'da ödenmesi gereken 1,1 milyar dolarlık duraklatılmış fonlamayı yeniden başlatmayı amaçlayarak bazı mali politika önlemleri üzerinde görüşüyor.

Görüşmeler kapsamında söz konusu olan önlemler önlemler, Nisan ayında yüzde 36,4 ile şimdiye kadarki en yüksek enflasyonu tetikledi.

IMF fonlaması, döviz rezervlerinin kontrol edilen ithalata sadece dört haftalık bir süreye düştüğü ödemeler dengesi krizi sırasında Pakistan'ın dış ödeme yükümlülüklerine temerrüde düşmemesi için kritik öneme sahip.

Görüşmelere, Haziran sonunda Ulusal Meclis tarafından kabul edilmesi beklenen 2024 mali yılı bütçesi de dahil edildi. Şartlar kapsamında, Pakistan, Haziran'da sona erecek olan bu mali yıl için ödeme dengesi açığının tamamen finanse edildiği konusunda IMF'e garanti verdi.

Pakistan, daha önce Suudi Arabistan ve BAE'den 3 milyar dolarlık finansman desteği sözü aldığını duyurmuştu. Ancak bu fonlar henüz gelmedi. Uzun süredir müttefik olan Çin ise, kredilerini yeniden finanse etti ve devretti.
 

Etiketler : ,
İlgili Haberler