IMF'den BOJ'a uyarı

IMF'den BOJ'a uyarı

IMF:BOJ daha fazla gevşeme adımına hazır olmalı

A+A-

 

Uluslararası para fonu tarafından yapılan açıklamada, Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla gevşeme adımı atmaya hazır olması gerektiği belirtilerek, pozitif ekonomik verilerin ve hisse senedi piyasalarında yaşanan yükselişin politika belirleyiciler açısından endişe verici bir iyimserlik yarattığı ifade edildi.

IMF'nin açık sözlü mesajında merkez bankasının radikal gevşeme adımlarının şimdiye kadar yüzde 2 enflasyon hedefine doğru arzulanan bir rejim değişikliğine neden olmayı başaramadığı ve fiyat artışlarının yüzde 1 seviyesinde sıkışıp kaldığı ifade edildi.

IMF mektubunda "Bu durum BOJun daha fazla gevşeme adımı atmaya hazır olması ve artırılmış iletişim ile piyasalara dahi iyi bir rehberlik sunması ve yüzde 2 enflasyon hedefine daha hırslı yönelmesi gerektiğini ortaya koyuyor denildi.


IMF, ihracat ve tüketimdeki toparlanmaya karşın Japonya'da ekonomik toparlanmanın halen ılımlı düzeyde kaldığını vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.