İngiltere 40 milyar dolar arıyor!

İngiltere 40 milyar dolar arıyor!

İngiltere, Brexit sonrası ekonomiyi büyütmet için 40 milyar dolar yatırım arıyor

A+A-

İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, Ülke ekonomisinin Avrupa Birliği'nden ayrılmanın etkileri ile başa çıkılmasına yardım edecek 30 milyar GBP (40 milyar dolar) tutarındaki projelerin finansmanına teklif vermeleri için denizaşırı yatırımcılara davette bulunacak. 

İngiltere, gelecek yıl AB'den ayrıldıktan sonra kendisini bir global ticaret ülkesi olarak yeniden şekillendirmek ve Avrupa dışındaki ülkeler ile ekonomik bağlarını ilerletmek istiyor. 

Davet edilecek denizaşırı yatırımcılar, 20 sektördeki 68 projenin finansmanı için teklifte bulunma imkanına sahip olacaklar.

Teknoloji, konut ve perakendenin de yer aldığı sektörlerdeki projeler için Uluslararası Ticaret Departmanı denizaşırı yatırımcılara teşvikler sunacak. 

Fox yaptığı açıklamada, "Bu, İngiltere'nin Avrupa'da yabancı yatırımları için önde gelen varış noktası pozisyonu üzerine inşaa edilen cesur ve iddialı bir program" diye konuştu.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.