ฤฐngiltere’de tรผketici fiyatlarฤฑnda yฤฑllฤฑk artฤฑล oranฤฑ Temmuz ayฤฑnda yรผzde 10’u geรงti. Enflasyon 1982’den bu yana gรถrรผlen en yรผksek seviyeye รงฤฑktฤฑ.
Temmuz ayฤฑnda fiyatlar geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 10,2 arttฤฑ. Haziran ayฤฑnda yรผzde 9,4 olan yฤฑllฤฑk enflasyonun Temmuz’da yรผzde 9,8 olmasฤฑ bekleniyordu.
Tรผketici fiyatlarฤฑ bir รถnceki aya gรถre de yรผzde 0,6 arttฤฑ. Haziran ayฤฑnda fiyatlar bir รถnceki aya gรถre yรผzde 0,8 yรผkselmiลti. Temmuz ayฤฑ iรงin beklenti yรผzde 0,4 artฤฑล olacaฤฤฑ yรถnรผndeydi.
รekirdek tรผketici fiyatlarฤฑnda yฤฑllฤฑk artฤฑล oranฤฑ da Temmuz’da yรผzde 5,9 olan beklentileri aลarak Haziran ayฤฑndaki yรผzde 5,8’den yรผzde 6,2’ye รงฤฑktฤฑ.
Perakende fiyat endeksi Temmuz ayฤฑnda bir รถnceki aya gรถre yรผzde 0,9 arttฤฑ.
ฤฐngiltere’de Temmuz ayฤฑnda รผretici รงฤฑktฤฑ fiyatlarฤฑ bir รถnceki aya gรถre yรผzde 1,6 ve girdi fiyatlarฤฑ yรผzde 0,1 yรผkseldi.
Yฤฑllฤฑk artฤฑล ise girdi fiyatlarฤฑnda yรผzde 22,6 olurken, รงฤฑktฤฑ fiyatlarฤฑnda yรผzde 17,1 olarak gerรงekleลti. Beklentiler ise girdi fiyatlarฤฑnฤฑn yรผzde 23,1, รงฤฑktฤฑ fiyatlarฤฑnฤฑn yรผzde 16,7 artacaฤฤฑ yรถnรผndeydi.







