İngiltere'de ücret artışları 14 yılın zirvesinde

İngiltere'de ücret artışları 14 yılın zirvesinde

İngiltere'de ücret artışları 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyede ancak teklif edilen ücret artışları hala enflasyonun gerisinde.

A+A-

İnsan kaynakları şirketi XpertHR tarafından yayınlanan verilere göre İngiltere'de iş verenler çalışanlarına sözleşme yenileme dönemlerinde 2008'den bu yana görülen en yüksek ücret artışlarını teklif etmeye devam ediyorlar. Ancak teklif edilen ücret artışları hala enflasyonun gerisinde.

Şubat'ın da içinde yer aldığı 3 aylık dönemde ücretlerde medyan artış yüzde 3 ile Aralık 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyede gerçekleşti. Ocak'ta sona eren 12 ayda İngiltere'de TÜFE yüzde 5,5 arttı ve enflasyonun yakında yüzde 8'i geçmesi bekleniyor.

BoE Başkanı Bailey, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, ücretlerde artışın hızlanmasının enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmeyi zorlaştırdığını söylemişti.

XpertHR editörü Sheila Attwood yaptığı değerlendirmede, son ücret artışlarının işverenlerin artan enflasyona tepki vermeye  ve iş gücü piyasasındaki sıkışıklığı aşmaya çalıştıklarını gösterdiğini belirtti.