Dรผnyanฤฑn en bรผyรผk mikroรงip รผreticisi firmalarฤฑndan Intel, bu yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde net kar ve gelirinin arttฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
ABD’li teknoloji devi Intel’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada, 2018’in ikinci รงeyreฤindeki gelirin, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 14,9 artarak 17 milyar dolara ulaลtฤฑฤฤฑ belirtildi. ลirket, geรงen yฤฑlฤฑn nisan-haziran dรถneminde 14,8 milyar dolar gelir elde etmiลti.
Aรงฤฑklamada, firmanฤฑn yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤindeki net karฤฑnฤฑn da geรงen senenin aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 78,6 artarak 5 milyar dolara ulaลtฤฑฤฤฑ bildirildi. Intel, geรงen yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde 2,8 milyar dolar net kar elde etmiลti.
ลirketin hisse baลฤฑna karฤฑ da geรงen yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde 0,58 dolar iken, bu senenin aynฤฑ dรถneminde 1,05 dolara yรผkseldi.
Intel’in data merkezlerinden elde ettiฤi gelir bu yฤฑlฤฑn nisan-haziran dรถneminde yรผzde 27 yรผkselerek 5,5 milyar dolara ulaลtฤฑ ve 5,6 milyar dolarlฤฑk piyasa beklentisinin altฤฑnda kaldฤฑ.
ลirketin hisse baลฤฑna deฤeri de, New York borsasฤฑnฤฑn kapanmasฤฑnฤฑ takiben yapฤฑlan sฤฑnฤฑrlฤฑ iลlemlerde yรผzde 3,8 dรผลรผลle 50,17 dolara kadar geriledi.







