Intel ilk รงeyrekte analistlerin รผst ve alt satฤฑrlardaki beklentilerini aลan mali sonuรงlar aรงฤฑkladฤฑ. Ancak ลirketin 2’nci รงeyrek gรถrรผnรผmรผ Wall Street’in tahminlerinin altฤฑnda kaldฤฑ.
ลirket, ilk รงeyrekte 12,72 milyar dolar gelir รผzerinden 0,18 dolar hisse baลฤฑna dรผzeltilmiล kar elde etti. Wall Street analistleri hisse baลฤฑna 0,13 dolar kar ve 12,71 milyar dolar gelir bekliyordu. Intel, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ รงeyreฤinde 11,7 milyar dolar gelir ve hisse baลฤฑn 0,04 dolar zarar bildirmiลti.
Intel, ikinci รงeyrekte gelirinin 12,5-13,5 milyar dolar arasฤฑnda olmasฤฑnฤฑ beklediฤini aรงฤฑkladฤฑ. Analistler รถnรผmรผzdeki รงeyrek iรงin 13,63 milyar dolar bekliyorlardฤฑ.
Intel, yeni Gaudi 3 yapay zeka hฤฑzlandฤฑrฤฑcฤฑsฤฑyla rakipleri Nvidia (NVDA) ve AMD’ye (AMD) meydan okuyarak yapay zeka pazar payฤฑnฤฑ artฤฑrmayฤฑ hedeflerken, yapay zeka bilgisayar serisiyle de tรผketici ve kurumsal mรผลterilerin ilgisini รงekmeyi umuyor.
Intel CEO’su Pat Gelsinger yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, “รnceliklerimiz doฤrultusunda istikrarlฤฑ bir ilerleme kaydediyoruz ve saฤlam bir รงeyrek geรงirdik. Mรผลteri, uรง ve veri merkezi portfรถylerimizdeki gรผรงlรผ inovasyon, Intel รrรผnlerinde รงift haneli gelir artฤฑลฤฑ saฤladฤฑ” dedi.
Bu รงeyrekte Intel, ฤฐstemci Biliลim Grubunun gรผรงlรผ performansฤฑ sayesinde Intel รrรผnleri gelirini yฤฑllฤฑk %17 artฤฑลla 11,9 milyar $’a yรผkseltti. Bu segment, PC pazarฤฑndaki toparlanma sayesinde %31 artฤฑลla 7,5 milyar dolar gelir elde etti.
Dรถkรผmhane gelirleri yฤฑllฤฑk %10 dรผลรผลle 4,4 milyar dolar olurken, Diฤer Tรผm gelirler yฤฑllฤฑk %46 dรผลรผลle 775 milyon dolar olarak gerรงekleลti.







