iPhone 14 resmen geliyor! İşte dikkat çeken özelliği

iPhone 14 resmen geliyor! İşte dikkat çeken özelliği

iPhone 14 serisinin bağlantı tarafını üstlenecek olan Qualcomm modemleri tamamen TSMC tarafından üretilecek. Daha verimli üretim süreci ile iPhone 14 enerji tasarrufu sağlayacak.

A+A-

iPhone 14 için hazırlıklarını son sürat devam ettiren Apple yavaş yavaş farklı fonksiyon yongalarının da üretimini paylaştırmaya başladı. Apple A16 yonga seti için TSMC seçilirken modem üretimini üstlenecek dökümcü de belli oldu.

iPhone 14 modemleri TSMC’ye emanet

Donanımhaber'in bildirdiğine göre iPhone 14 serisinde daha verimli bir iletişim hedefleyen Apple, Snapdragon X65 modemini kısmi olarak özelleştirerek kullanacak. 5G ve WiFi 6E bağlantıları sunan modeme yine Apple tarafından tasarlanan bir güç yongasının eşlik edeceği ifade ediliyor. Ayrıca yakın alanda daha güçlü sinyaller sunan mmWave modunun da optimize edileceği vurgulanıyor.

Daha önce iPhone 14 modemlerini Samsung ve TSMC döküm tesislerinin üreteceği iddia edilmişti. Son gelen bilgiler tüm üretim siparişini TSMC’nin aldığını belirtiyor. 6nm üretim süreci sayesinde iPhone 13 modemlerine göre önemli bir güç tüketimi sunulacak. iPhone 14 serisi sonbahar döneminde piyasada olacak.

İlgili Haberler