iPhone 15, Çin'de beklediğinin üstünde talep aldı, satışlar gecikiyor

iPhone 15, Çin'de beklediğinin üstünde talep aldı, satışlar gecikiyor

Apple, güçlü siparişler nedeniyle Çin'de üst düzey iPhone 15 modellerinin satışını geciktiriyor

A+A-

Apple'ın Çin'deki yeni iPhone 15 Pro Max alıcılarının akıllı telefonu almadan önce 4-5 hafta beklemeleri gerekecek. Şirket, web sitesinde Cuma günü güçlü talebin erken bir işareti olarak ön sipariş almaya başladı.

Bekleme süresi iPhone 15 Pro için 2-3 hafta ile biraz daha kısa. Apple, iPhone 15'i mağazalarda satışa sunulacağı gün olan 22 Eylül'e kadar teslim edebileceğini söyledi. iPhone 15 Plus için Çin'deki bekleme süresi 8 iş günü.

e-ticaret platformunun Cuma akşamı siparişleri açmasından önce JD.com'da dört model için toplam 3,4 milyondan fazla rezervasyon yapıldı.

iPhone 15 serisinin üçüncü büyük pazarı olan Çin'de nasıl bir performans sergileyeceği, eski rakibi Huawei Technologies'in geçen ayın sonlarında gelişmiş bir çipe sahip yeni bir akıllı telefon piyasaya sürmesinin ardından merakla izleniyor.

Analistler, Huawei'nin Mate 60 serisinin, bir zamanlar dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan ve ABD'nin ihracat kontrolleri nedeniyle işleri bozulan Çinli teknoloji firması için bir geri dönüş anlamına gelebileceğini söyledi.

Çin devlet medyası bu hafta, beklenenden daha iyi satışların Huawei'nin Mate 60 serisi akıllı telefonu için ikinci yarı sevkiyat hedefini %20 oranında artırmasına ve 2023'teki toplam yeni akıllı telefon sevkiyatı tahminini en az 40 milyon adede yükseltmesine neden olduğunu bildirdi.

Huawei'nin Mate 60 lansmanı, Huawei'nin herhangi bir ön pazarlama yapmaması veya gösterişli bir etkinlik düzenlememesi açısından alışılmadık bir durumdu. Şirket 25 Eylül'de yeni akıllı telefonunu tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek.

İlgili Haberler