iPhone 15 üretiminde sert düşüş

iPhone 15 üretiminde sert düşüş

iPhone 15 üretimi tedarik sıkıntıları nedeniyle 11 milyon adet azaltıldı.

A+A-

Her yeni iPhone çıkışında bir ritüel vardır ve lansmandan önceki son adımlardan birini geçiyoruz. İlk olarak, analistler kaç on milyon yeni model üretileceğini tahmin ediyor. Aradan biraz zaman geçtikten sonra son dakika üretim sorunları raporları ortaya çıkıyor. Bu bağlamda son olarak yeni iPhone'lar duyurulmadan hemen önce, analistler tedarik kısıtlamaları nedeniyle iPhone üretim tahminlerini düşürdü.

Bu durum, her iPhone lansmanı için yazılı olmayan bir analist kuralı gibi. Elbette gerçek şu ki, Apple lansman sırasında asla istediği kadar iPhone üretemez. Ürettiği kadarını satacak.

Bununla birlikte, analist Jeff Pu kısa bir süre önce iPhone 15 üretim tahminlerini 83 milyondan 77 milyon adede düşürdü. Pu, altı milyon birimlik tahmin düşüşü için üretimi etkileyen arz kısıtlamaları ve "talep endişelerinin" bir karışımını gösteriyor.

11 milyon adet kesinti

Japon bankası Mizuho'dan gelen bir analist notu, üretim kesintisi gelişmesine katkıda bulunuyor. Firma bugün, yıl için iPhone 15 üretim tahminini 84 milyondan 73 milyona düşürdü. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bunun sorumlusu tedarikteki aksaklıklar. Mizuho ayrıca 2023 yılı boyunca 217 milyon iPhone üretileceğini tahmin ediyor. Bu rakam daha önce 227 milyon adet olarak tahmin edilmişti.

Ayrı olarak, 9to5Mac bu haftanın başlarında büyük bir sermaye şirketinin başka bir analistinin Apple'ın iPhone 15 Pro Max sevkiyatlarını Ekim ayına kadar ertelemesini beklediğini bildirdi. Diğer modellerin 22 Eylül'de müşterilere ulaşmaya başlaması bekleniyor.

Bunun nedeni iPhone 15 Pro Max'in daha fazla optik yakınlaştırma için periskop lens kullanan ilk ve tek model olacak olması. Sony'nin kamera sistemi için sensörleri, en üst düzey modelin serinin geri kalanıyla birlikte piyasaya sürülmesi için zamanında sağlayamadığı bildiriliyor.

Son olarak 9to5Mac, Apple'ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile artık altın rengi seçeneği sunmayacağını bildirdi. Bunun yerine Apple, yeni titanyum çerçeveyi kullanarak "Titan Grisi" rengiyle değiştiriyor. Özel sürüm Deep Purple rengi ise yeni bir koyu mavi seçeneği ile değiştirilecek.

İlgili Haberler