iPhone üretimi Hindistan'daki yangın nedeniyle durdu

iPhone üretimi Hindistan'daki yangın nedeniyle durdu

Pegatron'un Hindistan fabrikasında çıkan yangın iPhone üretimini durdurdu

A+A-

Pegatron, 24 Eylül 2023 Pazar günü Hindistan'ın Chennai kentindeki fabrikasında çıkan yangın nedeniyle iPhone üretimini durdurdu.

Pegatron, Apple'ın Hindistan'daki üretiminin %10'unu oluşturan iPhone üretimi için 2021 yılından bu yana Chennai'de üretim yapıyor.

Reuters'a göre, yangın Pazar günü gece boyunca montaj hattını etkiledi ve Pegatron, Pazartesi günü yapılması gereken ilk iki vardiyayı iptal etti. Kaynaklar, üretimin sadece geçici olarak durdurulduğunu söyledi. Ancak, Pazartesi günkü üçüncü vardiyanın çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmiyor.

Yangının neden olduğu hasarın ne kadar olduğu ve yangına neyin sebep olduğu henüz belli değil. Ancak, fabrikanın Pazar günü yerel tatil nedeniyle kapalı olduğu bildirildiğinden herhangi bir yaralanma olmadı.

Pegatron, tek üretim kaynağı olarak Çin'e olan bağımlılıklarını azaltmak için çalışan birçok Apple tedarikçisi arasında yer alıyor ve iPhone üretimini daha da genişletmek için Hindistan'da ikinci bir tesis kiralamayı planlıyor. Pegatron'un bu hamlesi, özellikle Çin'in COVID önlemleri nedeniyle Nisan 2022'de Şangay ve Kunshan'daki faaliyetlerini askıya almak zorunda kalmasının ardından gelmişti.

İlgili Haberler