Uluslararasฤฑ Af รrgรผtรผ, ฤฐran’daki gรถsterilerde en az 143 kiลinin รถldรผฤรผnรผ aรงฤฑkladฤฑ
Uluslararasฤฑ Af รrgรผtรผnden yapฤฑlan aรงฤฑklamada, benzine getirilen zam nedeniyle ฤฐran genelinde patlak veren protestolarda en az 143 kiลinin hayatฤฑnฤฑ kaybettiฤi belirtildi.
รte yandan ฤฐran’da, geรงen haftaki benzin zammฤฑ protestolarฤฑna tepki amacฤฑyla baลkent Tahran’da gรถsteri dรผzenledi.
ABD, ฤฐsrail ve Suudi Arabistan aleyhine sloganlarฤฑn atฤฑldฤฑฤฤฑ gรถsteride, benzine 15 Kasฤฑm’da yapฤฑlan yรผzde 300’lรผk zammฤฑ protesto edenler “fitneciler” olarak suรงlandฤฑ. Gรถsteride, Cumhurbaลkanฤฑ Hasan Ruhani hรผkรผmetine karลฤฑ dรถvizler de taลฤฑndฤฑ.
Devrim Muhafฤฑzlarฤฑ Genel Komutanฤฑ Hรผseyin Selami, burada yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, benzin zammฤฑna gรถsterilen tepkileri ‘savaล’ ve ‘senaryo’ ลeklinde nitelendirdi.
Selami, รผlkesindeki benzin zammฤฑ protestolarฤฑyla ilgili ABD, ฤฐsrail, ฤฐngiltere ve Suudi Arabistan’ฤฑ suรงlayarak, “Kฤฑrmฤฑzฤฑ รงizgilerimizi aลarsanฤฑz sizi yok ederiz” dedi.







