CHPโnin elindeki ฤฐล Bankasฤฑ hisselerinin Hazineโye devrine iliลkin dรผzenlemenin iรงeriฤi netleลti.
Yeni ลafak’tan Fazlฤฑ ลahan’ฤฑn haberine gรถre, dรผzenleme 5-6 maddelik olacak. Siyasi Partiler Kanunuโnda partilere ticaret yasaฤฤฑnฤฑ dรผzenleyen 67. Maddeโye โSiyasi partiler sahip olduklarฤฑ hisseleri Hazineโye devrederโ hรผkmรผ eklenecek. Bankanฤฑn yรถnetimindeki 4 CHPโlinin yerine baฤฤฑmsฤฑz รผyeler atanacak. Dรผzenlemenin bayramdan sonra Meclisโe sunulmasฤฑ bekleniyor.
รte yandan, Hรผrriyet’ten Gizem Karakฤฑล’ฤฑn haberine gรถre Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, AK Partiโnin kurduฤu komisyonun, anayasa, uluslararasฤฑ hukuk, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatฤฑ รผzerinde รงalฤฑลarak en geรง 10 gรผn iรงinde tamamlanmasฤฑ talimatฤฑnฤฑ verdi. AK Parti Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑlarฤฑ Hayati Yazฤฑcฤฑ ve Nuretttin Canikliโnin konu ile ilgili sunum yaptฤฑฤฤฑ toplantฤฑda รงalฤฑลma ile ilgili bu hafta Meclis ve AK Partiโde toplantฤฑlar yapฤฑlmasฤฑna karar verildi.
Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan konu ile ilgili hassasiyet vurgusu yaparken, โMevzuat belli, CHPโnin sรผreci nasฤฑl yรถnettiฤi belli. Fazla geciktirmeyin. Titizlikle รงalฤฑลฤฑn ve bu konuyu vatandaลa doฤru anlatฤฑn. CHPโnin bu konuda yanlฤฑล anlaลฤฑlmalara yol aรงmasฤฑna izin vermeyin. Atatรผrk zamanฤฑnda tek parti vardฤฑ ve parti devlet idi. Atatรผrk bรผtรผn milletin atasฤฑ ve sahip olduฤu mรผlk de milletin mรผlkรผ, onlarฤฑn ลimdi artฤฑk partiler arasฤฑnda bir parti olan CHPโde olmasฤฑ adil deฤil hem de haklฤฑ deฤilโ ifadesini kullandฤฑ.
Edinilen bilgiye gรถre AK Parti, Demokrat Partiโnin 1953 yฤฑlฤฑnda รงฤฑkardฤฑฤฤฑ ve Atatรผrkโรผn vasiyetine raฤmen bankanฤฑn tรผm mirasฤฑnฤฑ Hazineโye devreden yasayฤฑ รถrnek alฤฑnacak.







