İş Yatırım CCOLA'nın hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım CCOLA'nın hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım Coca- Cola İçecek'in hedef fiyatı yükseltti ve AL tavsiyesini yineledi

A+A-

 İş Yatırım Coca- Cola İçecek ile ilgili olarak hazırladığı analizi yayımladı. Analizde ''Defansif iş modeli, şirketin fiyatlama avantajı ve döviz bazlı gelir akışının cazip bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz'' değerlendirmesine yer verilirken CCOLA hisseleri için yeni hedef fiyat 657 TL olarak öngörüldü.

İşte İş Yatırım analizinin detayları:

CCOLA hisseleri için hedef fiyatımızı revize makro varsayımlarımız ve İNA hesabımızı ileri taşımamızın ardından 657 TL/hisse seviyesine yükseltiyor ve AL tavsiyemizi koruyoruz.

Hedef fiyatımız 6x 24T FD/FAVÖK çarpanına işaret ediyor. Uluslararası benzerler, şu anda ortalama 7,5x 24T FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görüyor.

CCOLA’nın mevcut hisse fiyatı, 2024 FD/FAVÖK ve F/K çarpanlarına göre uluslararası benzerlerine kıyasla sırasıyla %39 ve %28 iskontoya işaret etmekte.

Defansif iş modeli, şirketin fiyatlama avantajı ve döviz bazlı gelir akışının cazip bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz.

Pakistan hacimleri 2023 yılında zorlu makroekonomik koşullar nedeniyle baskı altında kalsa da, Türkiye’deki fiyat artışları ve Özbekistan operasyonları başta olmak üzere diğer ülkelerdeki hacim büyümesi ciro büyümesini destekledi. Bu yılki düşük baz nedeniyle 2024 yılında Pakistan hacimlerinde bir toparlanma görebiliriz.

Şirketin 2023 yılın için yatay-hafif artış olan faaliyet karı marj beklentisinde yukarı yönlü bir risk görüyoruz. Revize edilmiş varsayımlarımız, 2024 yılı için yaklaşık %60 gelir artışı ve yatay faaliyet marjlarına işaret ediyor.

Pakistan hisse alımı ve potansiyel Bangladeş operasyonu satın alımı sonrasında şirketin Net Borç/FAVÖK oranının 1,5-2x seviyelerini aşmasını beklemiyoruz.

Şirketin kişi başına tüketimin düşük olduğu ülkelerdeki performansı göz önüne alındığında, Bangladeş operasyonlarının potansiyel satın alımının hisse için bir katalizör olabileceğini düşünüyoruz. Hedge edilmemiş kısım için hammadde maliyet artışları ve Türkiye ve Pakistan’daki talep şirket için ana riskler olarak görünüyor.

 

İlgili Haberler