İş Yatırım, Enka İnşaat'ı en çok önerilenler listesine ekledi

İş Yatırım, Enka İnşaat'ı en çok önerilenler listesine ekledi

İş Yatırım, Erdemir ve Yataş'ı en çok önerilenler listesinden çıkarırken, Enka İnşaat'ı en çok önerilenler listesine ekledi.

A+A-

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"İş Yatırım - En Çok Önerilenler Listesinde Değişiklikler

EREGL: Erdemir'i en çok önerilenler listemizden listemize giriş tarihinden itibaren güçlü getirisinden ötürü çıkartıyoruz. Hisse öneri listemize eklediğimiz 29 Eylül 2020'den itibaren %134.5 mutlak getiri sağlarken, benchmark endeksini %84.1 yendi. EREGL için hisse başına revize 25.0TL hedef fiyatımız %30 getiriye işaret ettiğinden AL tavsiyemizi koruyoruz. Artan çelik fiyatları nedeniyle Erdemir'in 2Ç21'de de güçlü finansallar açıklamasını bekliyoruz.

YATAS.IS: Yataş'ı en çok önerilenler listemizden kar realizasyonu yapmak amacıyla çıkartıyoruz. Öneri listemize eklediğimiz 13 Kasım 2020 tarihinden bu yana, YATAS BITS100 endeksinin %30 üzerinde getiri sağladı. Şirket'in daha çok alt gelir grubuna hitap eden Divanev konsepti altında beklenen yüksek sayıda mağaza açılışları, ihracat satışlarındaki toparlama ve destekleyici pazar dinamikleri ile güçlü bir büyüme görünümüne sahip olduğunu düşünüyoruz ve beğenmeye devam ediyoruz.

ENKAI.IS: Enka İnşaat'ın 4.5 milyar USD seviyesindeki güçlü nakit pozisyonu, gelirlerinin tamamına yakını dolar bazlı olmasından dolayı TL'nin değer kaybından olumlu etkileniyor olması, çeşitlendirilmiş porföyü ve iyileşen yeni proje kazanımı görünümü ile defansif bir isim olarak öne çıktığını ve çekici bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle hisseyi en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Salgının etkilerinin hafiflemeye başlaması ve ekonomilerin tekrar açılması ile birlikte Şirket'in proje edinimi görünümünün iyileştiğini düşünüyoruz. Ayrıca düşük baz etkisi, hayatın normale dönmeye başlaması ve Şirket'in 2020'de satın aldığı 23.900 metrekare alana sahip yeni ofis binasının renöve edilmesinden sonra portföye katılacak olmasının kira geliri büyümesini destekleyeceğini düşünüyoruz. Elektrik santrallerinin kapasite destek mekanizmasının genişletilmesi sonrasında tekrar devreye girmesini orta ve uzun vadede büyümeye katkı sunacağını düşünüyoruz. Şirket'in artan nakit pozisyonu nedeni ile önümüzdeki dönemlerde temettü dağıtımının artarak devam etmesini bekliyoruz. Beklentilerimizde ve kur tahminlerimizde yaptığımız değişiklikler ile hisse için hedef fiyatımızı hisse başı 7.84 TL'den 11.83 TL'ye yükseltiyoruz. Yeni hedef fiyatımız %35 ile çekici bir artış potansiyeli sunmakta. Bu nedenle hisse için tavsiyemizi TUT'tan AL'a revize ediyoruz. Hisse 2021T 2.7x FD/FAVÖK ile tarihsel ortalamalarına göre %60 iskonto ile işlem görüyor."

Analizin tamamı için:

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20210604110054037_1.pdf

 


İlgili Haberler