Yapı Kredi Yatırım, Enka İnşaat'ı model portföyünden çıkardı

Yapı Kredi Yatırım, Enka İnşaat'ı model portföyünden çıkardı

Yapı Kredi Yatırım, beklentilerin altında gelir açıklayan Enka İnşaat'ı model portföyünden çıkardı

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, Enka İnşaat için hedef fiyat ve önerisini, “Gözden Geçiriliyor” olarak değiştirmesinin ardından, hisseyi “Model Portföy'den çıkarttı.

Yapı Kredi Yatırım'ın değerlendirmesi şöyleydi

Enka İnşaat 2Ç23 net karı 2.458 milyar TL ile 3.217 milyar TL olan piyasa beklentisinin altında kaldı. Tahminlerdeki sapmanın , başlıca %42,3 efektif vergi oranıyla geçmiş çeyreklerin üzerinde vergi giderinden kaynaklandığını düşünmekteyiz.

Öte yandan, bu çeyrekte şirketin portföyündeki özel sektör tahvillerinden muhasebeleştirilen zararlar ile toplamda yatırım faaliyetlerinden elde edilen 819 milyon TL'lik görece düşük sayılabilecek gelirlerin etkisi olabilir.  Konsolide net satışlar yıllık %18,4 artışla sınırlı bir büyüme gerçekleştirdi.

Buna göre, Enerji segmenti gelirleri, düşen fiyatlar nedeniyle %50,7 daralarak 1.518 milyar TL oldu. Gayrimenkul kira gelirleri de daha zayıf bir gelir performansı göstererek yıllık %9,1 oranında arttı. Taahhüt iş kolu gelirleri ise, başta TL’deki değer kaybıyla yıllık %46.5 büyüdü. Bu segmentin birikmiş proje yükü çeyreklik bazda yatay kalarak 4,6 milyar ABD Doları seviyelerinde gerçekleşti.

 Enka'nın konsolide VAFÖK'ü piyasa tahminlerinin %20 üzerinde gerçekleşerek yıllık %18,4 arttı. Konsolide brüt marjda yaklaşık 580 baz puanlık toparlanmanın ardından bu çeyrekteki %24,8'lik VAFÖK marjı, %15,3'lük tahminlerin önemli ölçüde üzerinde geldi. Gayrimenkul kiralama işinin destekleyici performansı ve taahhüt iş kolundaki sağlam karlılık tahminlerdeki sapmada etkili olmuş olabilir.

 Finansal varlıklarda önemli miktardaki artış ve şirketin bu çeyrekteki dirayetli VAFÖK üretimi sayesinde, şirketin çoğunlukla döviz cinsinde olan net nakdi 1Ç23'te 86.9 milyar TL'den 118.6 milyar TL'ye yükseldi. Bu rakam şirketin piyasa değerinin %57'sine tekabül etmektedir. Özet Görüşümüz

 ENKAI için hedef fiyatımızı ve önerimizi, “Gözden Geçiriliyor” olarak değiştiriyoruz. Bu değişiklik, sorumlu analist değişikliği nedeniyle yapılmakta olup analist değişikliğine müteakip, hedef fiyat ve önerimiz güncellenecektir. (Önceki Hedef Fiyat: 50.5TL / Önceki Öneri: “AL”).

 

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
İlgili Haberler