İş Yatırım'ın AL önerisi verdiği getiri potansiyeli yüksek sanayi hisseleri

İş Yatırım'ın AL önerisi verdiği getiri potansiyeli yüksek sanayi hisseleri

Borsada genel seçimler sonrası ortaya çıkan yükseliş trendi gücünü yitirdi. Ancak hisse bazında hala şans var

A+A-

borsatek.com - Borsa İstanbul'da genel seçimler sonrası başlayan yükseliş trendi etkisini 9 bin puana yaklaşırken kaybetti. Buna etki eden bazı faktörler var. Ancak en önemlileri şöyle sıralanabilir:

* Uygulanan ekonomik politikanın sonucunda artan faizlere bağlı olarak, mevduat başta olmak üzere, alternatif yatırım araçlarının borsaya oranla cazibesinin artması. 

* TL bazılı da olsa, kısa sürede (Mayıs'ta yapılan genel seçimler) yaşanan yüksek primi daha ileriye taşıyacak halka arzlar dışında borsaya yeni para girişinin olmaması. Bu noktada özellikle altı çizilen nokta, yabancılarin hala temkinli davranıyor olması. 

* Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, politik olarak Türkiye'yi daha yakında ilgilendiren Hamas-Filistin çatışmasıyla yükselen jeopolitik risk.

Tüm bunlara bağlı olarak Mayıs ayı sonlarında BIST 100 endeksinin 4 bin 500'lü seviyelerden başlayan ve Eylül ayı başında 8 bin 500'e kadar devam eden yükselişi, yerini 8 bin 500/7 bin 300 arasında dalgalanmaya bıraktı. 

Ancak hisse bazında durum biraz farklı. Endeks yatay bant içinde hareket ederken bazı hisseler öne çıkmaya ve doğru seçim yapan yatırımcılara kazandırmaya başladı.

Çok sayıda aracı kurum, düzenli olarak açıkladıkları ve revize ettikleri raporlar ile yatırımcıların karar almasına yardımcı oluyorlar. Bunlardan birisi de Türkiye'nin sermaye piyasalarının önemli aracı kurumlarından birisi İş Yatırım

İş Yatırım'ın "AL" veya "TUT" önerisi verdiği sanayi hisseleri

is-001.png

İlgili Haberler