S&P 500, tarihsel değerleme açısından hala cazip

S&P 500, tarihsel değerleme açısından hala cazip

S&P 500, uzmanlara göre, tarihsel verilere bakıldığında değerleme açısından hala cazip

A+A-

Citibank, S&P 500'ün 2024 için 5.100 yılsonu puan hedefine ulaşacağını tahmin ediyor. Stratejistler, piyasanın değerlemesinin hala cazip olduğunu ve ekonomideki yavaşlamaya rağmen kazançların güçlü kalmaya devam edeceğini düşünüyor.

Citi ABD Hisse Senedi Stratejisti Drew Pettit, Yahoo Finance Live'a verdiği röportajda, "S&P, bir ekonomi değil. Ancak makro bir yavaşlama olsa bile kazançları artırmaya yardımcı olan çok sayıda verimlilik artışı elde ediyoruz," dedi.

Pettit, S&P 500'ün 1940'taki durumuna benzemediğini ve şirketlerin daha yüksek büyüme oranlarına, daha iyi marjlara ve daha iyi seküler rüzgarlara sahip olduğunu belirtti. Bu faktörler, şirketin değerlemesini daha cazip hale getiriyor.

Pettit, "Faiz oranlarında nerede olduğumuzu, son zamanlardaki düşüşlerini, enflasyonda yüksek bir noktadan bugün bulunduğumuz yere geldiğimizi ve hala dirençli kazanç görünümünü düşündüğünüzde, dürüst olmak gerekirse 20, 21 kat bu piyasa için mantıksız değil" dedi.

Pettit, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye devam etmesi durumunda, endekste daha da yüksek değerlemeler görebileceğini söyledi.

İlgili Haberler