IŞİD borsada spekülasyon yapıyor

IŞİD borsada spekülasyon yapıyor

IŞİD’in borsadaki hisse senetleri ve döviz kuru piyasası üzerinden kazandığı paranın ayda 20 milyon dolara ulaştığı

A+A-

Telegraph gazetesinin haberine göre, İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi’nin dün düzenlediği oturumda, IŞİD’in mali kaynakları ele alındı. ‘Dünyanın en zengin terör örgütü’ olarak anılan IŞİD’in Irak, Suriye ve Ortadoğu’daki ülkelerde bulunan işletmeleri ve finans kuruluşları üzerinden döviz spekülasyonu ve hisse senetleri yoluyla büyük gelir elde ettiği kaydedildi.
‘ÇALDIĞI MERKEZ BANKASI PARASINI BORSAYA YATIRDI’

Telegraph’ın haberine göre, IŞİD 2014’te ele geçirdiği Irak’ın Musul kentindeki merkez bankasında bulunan yaklaşık 429 milyon dolarla borsada yatırımlar yaptı, ayrıca kentte yaşayanlara Irak hükümetinin ödediği emekli maaşlarını da ele geçirerek hisse senetleri satın aldı. El koyduğu parayı Ürdün üzerinden tekrar Irak’a gönderen örgüt, böylece yabancı döviz kuru üzerinden büyük kâr etti.
Irak’taki kayıt dışı mali sistemin de IŞİD’e büyük olanak sağladığını belirten İngiliz yetkililer, örgütün borsada elde ettiği paranın petrol gelirleri ve verginin ardından en büyük gelir kaynağı olduğuna dikkat çekti.
KAYNAK: TELEGRAPH

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.