İspanya, mikroçip üreticisi olmak için 12 milyar euro ayırdı

İspanya, mikroçip üreticisi olmak için 12 milyar euro ayırdı

İspanya'da hükümet Covid-19 pandemisi ile başlayan küresel çip kıtlığı sorununa çözüm sunmak amacıyla bu sektöre yatırım yapmayı planlıyor.

A+A-

İspanya'da hükümet Covid-19 pandemisi ile başlayan küresel çip kıtlığı sorununa çözüm sunmak amacıyla bu sektöre yatırım yapmayı planlıyor. Euronews'un haberine göre İspanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, ülkesinin dünyanın en büyük çip üreticilerinden birine dönüştürecek yatırım için 12,3 milyar euro ayırmayı planladıklarını açıkladı.

Calvino, tasarımdan mikroçip üretimine kadar modern sanayinin temel alanlarını kapsayacak olan beş yıllık planın Covid-19 pandemisi sonrasında ekonomiyi yeniden canlandırmak amacıyla hükümetin geliştirdiği en iddialı proje olduğunu duyurdu ve projenin diğer sektörleri de olumlu etkileyeceğinin altını çizdi.

İspanyol bakan ayrıca Ukrayna'daki savaşın enerji, teknoloji, gıda üretimi ve siber güvenlik gibi alanlarda stratejik özerkliğin güçlendirilmesini önceliklendirdiğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nin mikroçip üretimindeki zayıf pozisyonunu güçlendirecek olan bu proje ile Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Güney Kore ve Çin'e olan bağımlılığın azalması amaçlanıyor.