İsrail yüzlerce Binance hesabına el koydu

İsrail yüzlerce Binance hesabına el koydu

İsrail, ülke çapında Hamas grubuyla bağlantılı olduğunu tespit ettiği kişilerle mücadele kapsamında Binance kripto hesaplarına el koydu.

A+A-

Ülkenin terörle mücadele yetkilileri tarafından yayınlanan belgelere göre İsrail, 2021'den bu yana kripto borsası Binance'de İslam Devleti ile bağlantılı olduğunu söylediği iki ve İslamcı Hamas grubuyla bağlantılı Filistinli firmalara ait olduğunu söylediği düzinelerce hesap da dahil olmak üzere yaklaşık 190 kripto hesabına el koydu.

NBCTF'nin web sitesinde yer alan bir belgeye göre, İsrail Ulusal Terör Finansmanıyla Mücadele Bürosu (NBCTF) 12 Ocak'ta iki Binance hesabına ve içeriklerine el koydu. NBCTF web sitesinde, el koyma işleminin İslam Devleti'nin "faaliyetlerini engellemek" ve "hedeflerini ilerletme kabiliyetini zayıflatmak" için yapıldığını söyledi.

Daha önce rapor edilmemiş olan NBCTF belgesi, ele geçirilen kripto paranın değeri ya da hesapların İslam Devleti ile nasıl bağlantılı olduğu konusunda herhangi bir ayrıntı vermedi.

İsrail yasalarına göre, ülkenin savunma bakanı, bakanlığın terörle ilgili olduğunu düşündüğü varlıklara el konulması ve müsadere edilmesi emrini verebilir.

Dünya çapındaki düzenleyiciler, kara para aklamadan terörizmin finansmanına kadar yasadışı faaliyetleri önlemek için uzun zamandır kripto borsaları üzerinde daha sıkı kontroller yapılması çağrısında bulunuyor. İsrail'in NBCTF'si tarafından yapılan el koymalar, hükümetlerin yasadışı faaliyetleri önleme çabalarında kripto şirketlerini nasıl hedef aldıklarını vurguluyor.

CEO Changpeng Zhao tarafından 2017 yılında kurulan Binance, web sitesinde hükümetlerden ve kolluk kuvvetlerinden gelen bilgi taleplerini duruma göre incelediğini ve yasal olarak gerekli olan bilgileri açıkladığını söylüyor.

Binance ayrıca, Mart ayında ABD'li senatörlerin Binance'in mevzuata uygunluğu ve mali durumu hakkındaki bilgi taleplerine yanıt olarak, kullanıcıları terörizmle bağlantıları açısından kontrol ettiğini ve "uyum programını geliştirmek için muazzam kaynaklar yatırmaya devam ettiğini" söyledi.

İlgili Haberler