Netanyahu girişimcilere seslendi: İsrail'i terk ederseniz kaybedersiniz

Netanyahu girişimcilere seslendi: İsrail'i terk ederseniz kaybedersiniz

İsrail Başbakanı Netanyahu, yargı planlarına karşı çıkarak İsrail'den çekilen teknoloji girişimcilerinin kaybedeceğini çünkü ülkenin iş yapmak için "güvenli bir yer" olmaya devam ettiğini söyledi.

A+A-

Netanyahu Pazar günü CNN'de yayınlanan "Fareed Zakaria GPS" programında verdiği bir mülakatta "Endişeli değilim, çünkü İsrail bir teknoloji ve yenilik kaynağıdır" dedi ve ekledi: "Parayı dışarı taşıdıklarını söyleyenlerden bazıları para kaybetti."

Netanyahu aklında kimin olduğunu söylemese de, yatırımcılar ve İsrail teknoloji endüstrisinin liderleri hükümetin yargıyı zayıflatma planlarının demokrasiyi ve ülkenin iş ortamını tehdit edeceği yönündeki endişelerini dile getirdiler.

Netanyahu daha önce, Moody's'in kitlesel protestolara yol açan yargı revizyonu nedeniyle ülkenin kredi görünümünü düşürmesinin ardından İsrail demokrasisinin gücünü savunmuştu. CNN'de İsrail teknoloji endüstrisinin geleceğinin güvende olduğunu söyledi ve şüphe duyanların yanlış bahis oynadıklarını öne sürdü.

Netanyahu sözlerinin devamında "Akıllı para İsrail'e çok daha fazla sayıda gelecektir." şeklinde konuştu.

Kamuoyunun ilk revizyona karşı çıkması, Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetini, Yüksek Mahkeme'nin yeni yargıçları seçme ve parlamento tarafından onaylanan yasaları iptal etme yetkisini kısıtlayacak olan planı askıya almaya sevk etti.

Netanyahu CNN'e verdiği demeçte, yargı reformu nihayetinde nasıl bir şekil alırsa alsın, İsrail'deki "yenilik yapma ve para kazanma özgürlüğünün" korunacağını söyledi.

İlgili Haberler